Ani bebek ölümü (beşik ölümü )

Uzman SühaN

Administrator
Ani bebek ölümü (beşik ölümü )
Ani bebek ölümü sendromu bir yıldan daha kısa süren görünüşte sağlıklı bir bebeğin, genellikle uyku sırasındaki açıklanamayan ölümdür. Bazen beşik ölümü olarak bilinir çünkü bebekler çoğu zaman beşiklerinde ölürler.Çoğu ölüm, bebeğin hayatının ilk altı ayında gerçekleşir. Düşük doğum ağırlığıyla doğan bebekler daha büyük bir risk altındadır. Bu makale ani bebek ölümleri hakkında bilgiler vermektedir. Bebek ölümü,ani bebek ölümü,ani bebek ölümü nedenleri ile ilgili detaylar makalemizin devamın da.

ani bebek ölümü.jpg




Ani bebek ölüm sendromu 1 yaşından küçük bir bebeğin ani ve açıklanamayan ölümüdür. 1 ay ile 1 yaş arasındaki çocuklarda önde gelen ölüm nedenidir.Çoğu ani ölümler uyku ile ilişkilendirilir .Araştırmacılar bebekleri ekstra risk altına alabilecek bazı faktörleri keşfettiler. Bebeğinizi ani ölümden korumak için alabileceğiniz tedbirleri tespit ettiler. En önemli önlem bebeği sırtüstü yatırmaktır.

Nedenler

Fiziksel ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu, bir bebeği ani ölümlere karşı daha savunmasız hale getirebilir. Bu faktörler çocuklardan çocuğa değişebilir.
Beyin bozuklukları. Bazı bebekler, ani ölme ihtimalini artıran problemlerle doğarlar. Bu bebeklerin çoğunda, beynin nefes ve uyanmayı kontrol eden kısmı düzgün çalışamayacak kadar olgun değildir.
Düşük doğum ağırlığı. Erken doğum veya birden çok doğumun bir parçası olmak, bebeğin beyninin olgunlaşmadığı olasılığını artırdığı için nefes alma ve kalp atış hızı gibi otomatik işlemler üzerinde daha az kontrole sahip olur.
Solunum yolu enfeksiyonu. Ani ölen bebeklerin çoğu nda soğuk algınlığı gözlenmiştir , bu da solunum sorunlarına katkıda bulunabilir.

Yan yatan bebeklerde solunum zorluğu olabilir
Bebeği yüzüstü uyutmak solunum yapmasını engelleyebilir
Bebeklerin ebeveynleri ile aynı yatakta uyuması ani ölüm riskini artırabilir.

Ani bebek ölümü sendromu herhangi bir bebeği etkilese de, araştırmacılar bebeğin riskini artırabilecek birçok faktör tespit etmiştir.Bebeklerin çok sıkı giydirilmesi metabolik hızın artmasına ve solunum kontrolünün kaybedilmesine neden olabilir.Apne, kişinin solunumunun spontan olarak durduğu klinik durumu tanımlayan bir terimdir.Bazı durumlarda, apne hastalığı olan bebekler de ani ölüm gerçekleşebilir.

Sigara içmek

Sigara dumanına maruz kalma, bebeğinizin ani ve beklenmedik şekilde ölme riskini önemli ölçüde artırabilir. .

Bebeğin ölümleri önceden tahmin edilemez, önlenemez ve açıklanamayan trajedidir. Olaydan önce herhangi bir sıkıntı veya önemli bir hastalık izi olmaksızın bebek sağlıklı görünmektedir.

Bebek uyurken ölüm hızla gerçekleşir.
Tipik olarak, sessiz bir olaydır. Bebek ağlamaz.

Bebek genellikle iyi gelişmiş, iyi beslenmiş gibi görünür ve genellikle ölüm öncesi sağlıklı görünmektedir. Bebeğin ölüm nedeni yalnızca bilgi toplamak ve bazen adli tıp testleri ve prosedürleri yürütmek suretiyle belirlenebilir.Ani ölümün belirlenmesinde dört temel araştırma yolu vardır: postmortem laboratuar testleri, otopsi, ölüm sahnesi soruşturması ve mağdurun ve aile vakasının geçmişinin gözden geçirilmesi.Ölüm sonrası laboratuvar testleri ölüm nedenlerini belirlemek için yapılır. Otopsi, ölüm nedeni konusunda ipucu sağlar. Ani, beklenmedik bebek ölümlerinin% 15-25 inde beyin veya merkezi sinir sisteminin spesifik anormallikleri, kalp veya akciğerler veya enfeksiyon, ölüm nedeni olarak tanımlanabilir.Tıbbi bir sorunun sonucunda bebeklerde ani ve beklenmedik ölümler muhtemelen önlenebilir değildir. Bilinen risk faktörlerini ortadan kaldırarak ve güvenli bir uyku ortamı sağlayarak bu ölümlerin çoğunu önleyebilirsiniz.
 
Bizim bir akrabamız vardı. Kadın bebeğini emzirirken uyumuş.Bebek memeden dolayı boğularak ölmüş. Eşi kadını boşadı . Allah kimsenin başına vermesin kadın hem yuvasından oldu hemde kendini suçladı. Ani bebek ölümleri önlenebilir aslında.Konuda buna zaten değinmişsiniz Bir çok çift bebeklerini yanlarında ortalarında uyutuyor. Yada anne bebeğini emzirirken uyuya kalabiliyor .. Ebeveynler bu konuda çok dikkatli olmalı.
 
Geri
Üst