Beyaz Salça

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Beyaz Salça
salçanın tarihçesi
Malzemeler:
Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta


HAZIRLANIŞI :
Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir. Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır. Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır. Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır. 15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir. Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.
 
Ce: Beyaz Salça

hmm enteresannn demekki daha bilmediğim çok şey var lafa bak sanki mutfakta iddialıydımda bilmediğim yeni bişeyle karşılaşmış gibi yazdım
paylaşımın için tşkler canım
 
Ce: Beyaz Salça

sütle yapılana basamel sosda denir fırın yemeklerine cok yakısır fırın icin yapılan sosa yumurta konulur istege göre sarımsakda konulabilinir un yagla kavrularak yapılan bir islemdir kolay gelsin kızlarrr