1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.444
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Etli Topalak

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    et topalağı et topalagı etli topalak topalagi un topalağı Malzemeler

    1 kg yağsız dana kıyması
    1 yemek kaşığı salça
    1 su bardağı köftelik bulgur
    margarin yağı-etsuyu veya sıcak su
    1 adet yumurta
    1 demet maydanoz
    2 yemek kaşığı un
    Tuz-karabiber-kekik
    1 adet soğan
    1 su bardağı haşlanmış nohut

    Yapılışı

    Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur. Salçası da konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya et suyu konur. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir.
     
Etli Topalak konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. etli türlü

    etli türlü

    etli türlü (Fasulye, bezelye, barbunya, türlü) MALZEMELER: -1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. fasulye, bamya, kabak, patlıcan) -250 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası) -1,5 çorba kaşığı yağ -2 soğan -2 domates veya bir kaşık salça -1- 2 sivri biber -Tuz YAPILIŞI: 1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. 2- Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça...
  2. Etlİ GÜveÇ

    Etlİ GÜveÇ

    güveç nasıl kullanılır güveç ilk nasıl kullanılır kabının ilk kullanımı güvecin kullanımı ETLİ GÜVEÇMalzemeler ; 4 kişi içinOrta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır. Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve...
  3. etli pilav

    etli pilav

    etli patatesli pilav etli pilav çeşitleri SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler ; 4 kişi için Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20...
  4. topalak çorbası

    topalak çorbası

    evet melekler afiyet olsun Malzemeleri:- 1 orta boy soğan -250 gr. Kıyma (yağsız) -1 çay bardağı ince bulgur -1 su bardağı nohut (haşlanmış) -1 yumurta akı -1 çorba kaşığı un (tepeleme) -1 çorba kaşığı salça -2 çorba kaşığı tereyağı Veya margarin (40 gr.) -5-6 su bardağı et suyu veya su -1/4 limon suyu -Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı : Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu,...
  5. Etli pırasa

    Etli pırasa

    Melişlerim çok lezzetli bir yemek tarifi etli pırasa mutlaka deneyin:) Malzemeler 1/2 kg kuzu kuşbaşı 1/2 kg pırasa 4 çorba kaşığı soya sosu 3 çorba kaşığı sek şarap 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı şeker 2 diş dövülmüş sarımsak tuz Hazırlanışı Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun.Kuş başı eti tavaya atarak renk değiştirinceye kadar...

Sayfayı Paylaş