Böbrekler nasıl temizlenir?

Uzman SühaN

Administrator
Böbrekler nasıl temizlenir?
Böbrekler vücudumuzun sağında solunda kanımızın da arka duvarında yer alır.Önemli atılım yapan organlarımızdan olan böbrekler , vücudumuzdaki zararlı maddeleri süzme görevini yapar.Bu yüzden böbreklerimizi sağlıklı tutmalıyız.Böbrekler nasıl sağlıklı tutulur,böbrekler nasıl temizlenir tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi ;Böbreklere zarar veren alışkanlıklar nelerdir? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Böbrek hastalığı sinsidir.Bir çok insan böbrek hastası olduğunun farkına varmadan yaşamına devam eder.Belirtileri böbrek işlevini yitirmeye yakın başlar yani son evrelerde.Bu yüzden böbrek sağlığını korumak için bir takım önlemle almak zorundayız.Olası belirtileri de dikkate almalı en kısa sürede hekime görünmeliyiz.Kendinizi yorgun, halsiz hissediyorsanız ve odaklanmada sorun yaşıyorsanız anemi problemişniz varsa böbrek hastalığınız olabilir.Bunların yanı sıra uykusuzluk,daha sık idrara çıkma, ciltte kuruluk,köpüklü idrar,kanlı idrar,göz etrafında şişlikler ,ayak ve bileklerde şişme,iştahsızlık, sık sık kaslarda ağrı kramp böbrek hastalığının belirtileri.Böbrek hastalıklarını önlemek için en iyi yöntem doktorunuzun size tavsiye edeceği yöntemdir.Bu yüzden kulaktan dolma bilgileri uygulamak yerine hekime görünün.Yazımızın devamın da böbrek sağlığınızı koruyacak bir takım öneriler yer almaktadır.Bu önlemleri alarak olası böbrek hastalıklarından korunabilirsiniz.




böbrek temizleme.png




Çoğu insan böbrekleri temizlemenin ve sağlıklı tutmanın ne kadar önemli olduğunu bilmez. Pek çok hastalık üriner sistemden kaynaklanır. Bu organların vücuttaki atıkları uzaklaştırdığını düşünürseniz, onlara özen göstermemizin ve mükemmel koşullar sağlamamız gerektiğinin neden bu kadar önemli olduğunun farkına varırsınız.


Böbreklerinizin temizlenmesi gerektiğini işaret eden belirtiler

Eğer yüksek veya düşük tansiyonluysanız, karnınızın alt ve ön bölgelerinde ağrı varsa, idrarınızın rengi koyuysa, aşırı susama hissiniz varsa, belinizin üzerindeki sırt bölgeniz ağrıyorsa veya gece sıkça tuvalete gidiyorsanız, üriner sisteminizde bir dengesizlik olabilir.

Ayrıca, günde yarım litreden az idrar çıkarma, sürekli mesanenin dolu olduğu hissi, idrar yaparken ağrı, geceleri ayak bileklerinde ödem, sabahları göz etrafında şişme, travma olmadığı halde morluk ve kanama olması da uyarıcı işaretler olabilir.

Böbrek veya mesane taşlarının varlığı da böbreklerinizi temizlemek için yeterince iyi bir gerekçedir.


Böbreklerdeki dengesizliği önlemek

Beslenmenizi kontrol etmeniz vücutta toksin miktarının artışını engellemek için gerçekten çok önemlidir. Toksinler kana geçerler ve idrar yoluyla atılamazlar.
Tuzlu ve işlem görmüş gıdalardan (özellikle donmuş ve panelenmiş gıdalar) uzak durarak böbrek taşı oluşumunu önleyin.
Süt ve süt ürünleri, özellikle tam yağlı süt tüketimini azaltın.

Etten süte kadar hayvansal protein tüketiminizi azaltmaya çalışın. Bu, böbrek taşı oluşumuna yol açan idrardaki kalsiyumu azaltacaktır. Bu gıdalar ayrıca yüksek miktarda ürik asit de içerir.
Alkollü içecek veya çok şekerli yiyeceklerden uzak durun çünkü kalsiyumun daha hızlı emilimine neden olurlar.
Vejeteryan veya doğal gıdalardan zengin bir beslenme rejimi uygulamaya çalışın. Beslenmenize bolca doğal meyve ve sebze suyu ekleyin.
Diüretik özellikli gıdalar tüketin, portakal, üzüm, limon, greyfurt, kereviz, havuç, salatalık, elma, karpuz, kavun, yeşil salata, şeftali Japon eriği gibi.

Aspirin, ibuprofen vb. ilaç kullanımını azaltın.

Her gün uygun miktarda su tüketin (kışın iki, yazın üç litre); öyle ki idrarınız neredeyse şeffaf veya çok açık sarı bir renk alsın. Çok fazla su içmek de iyi bir fikir değildir çünkü böbreklerin fazla çalışmasına neden olur.

Böbreklerinizi 3 günde arındırın

Bu, “böbreklerinizi 72 saatte temizleyin” gibisinden bir söz veren sihirli bir çözüm değildir. Öncelikle, kahve, alkol, soda, tuz ve çok proteini yiyecekleri ilk 3 gün boyunca hiç yememelisiniz. Bunların hepsi böbrekleri rahatsız eder ve mesanenin toksinleri atmasını engeller. Bu içeceklerin yerine su için, eti ise keten tohumu, ayçiçeği ve bademle telafi edin.

Her gün güne 1 bardak yaban mersini suyu içeren bir kahvaltı ile başlayın, mesanede biriken kalsiyum miktarını azaltır. Kalsiyum böbrek fonksiyonlarını yavaşlatır ve toksinler vücudu terketmez. Çok ağrılı olan üriner sistem enfeksiyonlarını ve böbrek taşlarını da önler.
Sabah vakti ortalarında bir bardak potasyum suyu için, temizleyici tonik olarak görev görür ve bu 3 gün boyunca enerjik kalmanızı sağlar. Bunu kendi kendinize havuç, kereviz, maydanoz ve ıspanak suyuyla yapabilirsiniz.

Gün ortasında, bir bardak sıvı klorofil için, klorofil bitkilere yeşil rengini veren maddedir. Sağlıklı yaşam dükkanlarında veya marketlerde bulabilirsiniz. İsterseniz saksıda çim tohumları da yetiştirip kesip öğütebilirsiniz. Vücut bundan çok fayda görür, bağışıklık sistemi güçlenir, kan temizlenir ve başka faydaları da vardır.

Öğlen ve akşam arası ara öğünde, bir bardak karpuz çekirdeği çayı için. Bu içecek çok yumuşak bir diüretik etkiye sahiptir, böbrek ve mesane fonksiyonlarını uyarır. Besinleri daha iyi sindirmenizi ve geceleri bağırsak hareketliliği sağlayacaktır.

Akşam yemeğinde idrara çıkma sıklığınızı düzenlemek için havuç suyu için. Yaban mersini suyu da içebilirsiniz.

Öğünlerinize gelince, istediğinizi yiyin ancak bu üç gün boyunca et ve un miktarını azaltma tavsiyemizi aklınızda tutun. Yeni bir beslenme tarzı oluşturmak için bu avantajı kullanın.

Yatmadan önce nane yaprakları veya karahindibadan yapılmış çay için. Bunlar vücudu detoks eder ve geceleyin sindiriminizi arttırır.
 
Böbrekleri temizlemek için bir fincan domestis ve bir fincan krec sökücüyu içiyorsunuz bi daha kesin temizlik oluyor.içerde ne varsa çözülüyor. neyse işin şakası.ac karnina bir avuç çilek üstüne 2 saat hiçbir gida tüketmemek sayesinde.akşam vücudun topladığı bir parça ödem atiliyor.uzun vadede programa oturtulmuş diüretik caylar icilir.ayrıca bol tuvalete çıkmanıza müsait bir hayatınız olacak.
 
Geri
Üst