Çatlatma iğnesinden sonra en erken gebelik belirtileri neler melişler ya

ozellikle hamile kalanlar igne sonrasi belirtileri yazabilir mi?
 
Çatlatma iğnesi sonrası , gebelik belirtisinden ilki beklenen menste gecikme olmasıdır. Akabinde bel ağrsı, kasık ağrısı, vajinal akıntıda artış .Diğer belirtiler gebeliğin 4-5. haftasın dan itibaren başlar.
 
Merhaba herkese. Kısaca yaşadığım süreci anlatayım. Adetin ikinci günü doktora gittim. 3.gün femara başladı. 5 gün kullandım, kontrole gittim. Üç yumurta geliştiğini söyledi. 2 Aralıkta göbekten ovitrelle çatlatma iğnesi vuruldum. iğneden 36 saat sonra hergün ilişki dedi. Kasık ağrılarım çok oldu. Bel sırt ve özellikle sol kasık ağrısı. Hatta bir hafta sonra doktoruma regl ağrısı başladı ağrı kesici alabilir miyim dedim. Yeni yumurtlama oluyordur, sabırlı ol ilaç alma, ilişkiye devam dedi. Bugün 12.gün ve sol kasığımda ağrım var. Dün idrar testi yaptım negatif çıktı. P.tesi kan testi için çağırdı. Tabii bu sürede regl olmazsam. Bu ağrılar gittikçe artıyor. Böyle ağrılar yaşayıp pozitif sonuç alan var mı?
 
Merhaba, doğurganlık tedavisin de kullanılan ilaçlar hormon bazlı. Bu ilaçlar normalde yapamadığınız yumurtlamayı sağlıyor. Bu ilaçları kullandığınız andan itibaren kasıkta belde ağrılarınız olacaktır. Bu durum uzun sürebilir .Bunun gebelikle yada regl olmayla bir alakası yok. Dolaysıyla ağrıya takılıp gebemiyim değilmiyim diye evham yapmayın. Hekiminizin önerdiği tarihte test yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim cevap için. Bir soru daha soracağım. 24 kasımda regl olmuştum. 2 aralıkta çatlatma iğnesi oldum. Normal regl döngüme göre 26 aralıkta olmam gerekiyor. Ama iğneden sonra 2 hafta sonra regl olunur deniyor. Döngü değişiyor mu? Yani beklemem gereken tarih 26 aralık mı 16 aralık mı. bu kafamı çok karıştırdı açıkçası.
 
Rica ederim . Yumurta çatlatma iğnesi enjeksiyonun dan 14 gün sonra gebelik testi yapılabilir. Test negatifse bir kaç gün daha beklenmelidir . 16 aralıkta mensiniz gerçekleşmez ise test yapın.
 
Geri
Üst