Doğurganlığı Hangi Besinler Arttırır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Doğurganlığı Hangi Besinler Arttırır?
doğurganlığı arttıran besinler
doğurganlığı artırmak için
doğurganlığı arttırmanın yolları




Sevgili melekler, günümüzde pek çok kadın, çeşitli faktörler sebebiyle gebe kalmakta zorluklar çekiyor. Bu sebeple de pek çok yöntemi denemeye çalışan kadınlar için, Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Tıraş, doğurganlığı arttırmaya yardımcı gıdalar hakkında bilgiler veriyor..


dogurganligi-arttiran-besinler.jpg


Uzmanlar, özellikle B vitamini ve folik asit deposu yeşil yapraklı sebzeler ile kuru baklagilleri öneriyor.

Genetik sebeplerden, çevresel faktörlerden ve sigaranın’da etkisiyle kadın ve erkeklerde doğurganlık oranı gün geçtikçe azalıyor. Uzmanlara göre kaliteli beslenme, çocuk sahibi olmak için son derece önemli ama göz ardı edilen bir faktör.

Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Tıraş, en çok yeşil yapraklı sebzelerde ve kuru baklagillerde bulunan B vitaminlerinin doğurganlığı arttırdığına dikkat çekti.

Akşam gazetesinin haberine göre; sperm yapımında folik asit alımının önemine işaret eden Tıraş, “Muz, brokoli, çilek, turunçgiller ve suları; mercimek, kuru fasulye gibi tahıllar; kuşkonmaz, avokado, bezelye, ıspanak, taze fasulye gibi yeşil yapraklı sebzeler; karaciğer, yumurta, ton balığı ve yoğurt gibi gıdalar kaliteli sperm üretimi için çok gerekli” dedi.

DNA’YI DÜZELTİYOR
Plasebo kontrollü bir çalışmada 5 ay folik asit ve çinko fosfat desteğiyle sperm sayısında yüzde 70 artış gözlendiğini de söyleyen Tıraş, bebeğin sağlığına etkilerini şöyle anlattı:

“Folik asidin etkisiyle spermin DNA bütünlüğü korunduğundan, gelecekte çocuk sağlığında da önemli bir rol üstleniyor. Folik asit eksikliği olduğunda anemi ve büyüme geriliği gibi hastalıklar yaşanabiliyor. Hamile kalmadan en az bir yıl önce folik asit alan kadınlarda erken doğum riskinin yüzde 70 azaldığına işaret eden Tıraş, şunları söyledi: Folik asit kullanımı bebekte zeka geriliği, körlük ve kronik akciğer gibi ciddi sorunlara yol açan erken doğum riskini azaltır. Hamileliğin 20 ve 28. haftaları arasındaki erken doğum riskini yüzde 70 oranında; 28 ve 32. haftaları arasındaki erken doğumları da yarı yarıya azaltıyor.”

HAMİLE KALMAK İÇİN 9 GÜN VE SONRASI
Sağlıklı bir hamilelik için öncelikle beden ve ruh sağlığının iyileşmesi gerekiyor.hamile kalmayı kolaylaştırmak isteyenlere şunları tavsiye ediyoruz

  • Adetin 9′uncu ve sonraki 10 günü günaşırı ilişkiye girin.
  • İlişki sonrası 2-2,5 saat sırt üstü yatın.
  • Döllenen yumurtayı büyük bir içtenlikle rahimin kabul edişini düşünün.
 
Geri
Üst