Domatesli ve Ispanaklı Calzone[italyan mutfağı]

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Domatesli ve Ispanaklı Calzone[italyan mutfağı]
calzone tarifi
Malzemeler

İçi için

10 dilim kurutulmuş domates
300 gr ıspanak
1 çorba k. Dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. mozerella peyniri


Hamur için

250 gr. Un
5 gr. Toz maya
1 çay k. Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su

Sosu için
1 soğan
3–4 diş sarımsak
500 gr domates
2 çorba k. Z. yağı

Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır,1 saat bekletilir Ispanaklar yıkanır teflon tavada dolmalık fıstıklarla yağsız olarak kavrulur, kurutulmuş domatesleri 10 dak. Sıcak suda beklettikten sonra küp küp kesilir ve ıspanaklara eklenir. Hamur merdane ile 28–30 cm çapında açılır. Üzerine fırça ile sostan sürülür. Hamurun yarısına, iç malzeme ve küp şeklinde doğranmış mozeralla peyniri konur ve katlanır önceden ısıtılmış 200 derecede 35–40 dakika pişirilir
 

Benzer İçerikler

Üst