Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    domatezli pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    domatezli pilav Malzemeler
    400 gr Pirinç
    100 gr margarin
    200 gr Domates
    1 çorba kaşığı Tuz
    2 bardak Et suyu



    Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
    Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.
    Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
    Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca domatesleri ilave edin. Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Et suyunu katın. Bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.
    Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
    Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .


     
domatezli pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli Pilav

    Kestaneli Pilav

    MALZEMELER 250 gr kestane 4 su bardağı su tavuk veya etsuyu 2 su bardağı pirinç iki çorba kaşığı tereyağ tuz HAZIRLANIŞI Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp,...
  2. Mercimekli pilav

    Mercimekli pilav

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Teflon...
  3. sebzeli hint pilavı!

    sebzeli hint pilavı!

    MALZEMELER 350-400 gr Amerikan pirinci 3,5-4 su bardağı kaynar su 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım tatlı kaşığı toz zencefil Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal 1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber 2 yemek kaşığı bezelye (tepeleme) 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasülye (tepeleme) 2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç (tepeleme) 2 adet domates...
  4. sosisli pilav

    sosisli pilav

    MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 5 adet sosis 100 gr mantar 1 büyük havuç 2-3 tane yeşil soğan 4 yumurta 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt 100 gr. otlu peynir Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha...
  5. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...

Sayfayı Paylaş