1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    domatezli pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    domatezli pilav Malzemeler 400 gr Pirinç
    100 gr margarin
    200 gr Domates
    1 çorba kaşığı Tuz
    2 bardak Et suyu


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
    Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.
    Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
    Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca domatesleri ilave edin. Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Et suyunu katın. Bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.
    Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
    Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .

     
domatezli pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pilav Pişirirken

    Pilav Pişirirken

    Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir. Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider. Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın. Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Pilavı pişirirken ısıyı...
  2. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  3. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  4. Ziyafetin Pilavı

    Ziyafetin Pilavı

    Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:) MALZEMELER (4 kişilik) 2 su bardağı baldo pirinç 3.5 su bardağı et suyu 1 havuç 40 gr tereyağı 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çay bardağı konserve mısır tanesi Tuz 250 gr kavrulmuş kuzu eti Süslemek için Birkaç maydanoz yaprağı Birkaç dereotu dalı Küp kesilmiş renkli biberler HAZIRLANIŞI...
  5. Patlıcanlı Pilav

    Patlıcanlı Pilav

    patlıcanlı pilav patlıcanlı pilav tarifi patlıcanlı pilav nasıl yapılır Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) 3 su bardağı iri taneli baldo pirinç 3 adet soğan 1çorba kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber 1çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytin...

Sayfayı Paylaş