Endometrial tüberküloz nedir tedavisi varmıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Endometrial tüberküloz nedir tedavisi varmıdır ?
Birçok gelişmekte olan ülkede, infertilite ve erken doğumların ortak bir nedeni endometriyal tüberkülozdur. Kadınlarda endometriyal tüberküloz prevalansı, kadın infertilitesinin mutlak bir nedeni olarak bulunmuştur. Bir çok kadının bu durumdan etkilendiği tahmin edilmektedir.İnfertilite , bir kadının gebe kalamayacağı bir durumdur. Kadın kısırlığını etkileyen endometriyal tüberkülozu da içeren birçok kısır kısırlık nedeni vardır. Bu makalede endometriyal tüberküloz nedir, endometriyal tüberküloz nedenleri, endometriyal tüberküloz belirtileri,endometriyal tüberküloz tedavisi ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz..


Endometrial tüberküloz.jpg




Endometrial tüberküloz kadın rahmın tıbbi bir hastalığıdır. Aynı zamanda uterus tüberkülozu veya genital tüberküloz olarak da adlandırılır. Pelvik ağrı, endometrial tüberkülozun en yaygın semptomlarından biridir. Pelvik ağrı, endometriyal tüberküloz semptomu olarak kendini gösterirse, şiddetlidir.Düzensiz menstruasyon, bir kadının aylık adet döngüsü için olağandışı değişiklikler anlamına gelir. Endometriyal tüberküloz olduğunda, menstrüasyon enfeksiyon nedeniyle düzensizleşir. Bu aynı zamanda postmenopozal kadınların vajinal kanaması olabileceği anlamına gelir.

Amenore

Amenore, menstrüel bir dönemin yokluğunun tıbbi terimidir. Bu, gebelik veya menopozla ilişkili değilse, endometrial tüberküloz gibi bazı temel tıbbi durumun semptomu olabilir.

Terlemek

Tüberküloz genel olarak terleme artışına neden olur. Endometrial tüberkülozda, terleme gece sıklıkla görülür.

Pelvik ağrısı

Endometriyal tüberküloz hastalarının yaklaşık yüzde 25 inde bu enfeksiyonun semptomu olarak pelvik ağrı görülür. Pelvik ağrı duyguları aralıklı olarak ortaya çıkabilir ve hafiften şiddetli olabilir. Endometriyal tüberküloz semptomu aynı zamanda rahim veya rahim ağzı kanseri belirtisi olabileceğinden, kronik veya şiddetli pelvik ağrı hemen bir tıbbi uzmanla görüşülmelidir.Pelvik tüberküloz genellikle sessiz bir hastalıktır. Hiçbir semptom üretmeden 10 ila 20 yıl boyunca mevcut olabilir

Belitiler

Pelvik tüberküloz genellikle aşağıdaki belirti ve semptomlardan bir veya birkaçıyla kendini gösterir:

Pelvik ağrı, dismenore (adet kanaması ile ağrı), disparoni (cinsel ilişkide ağrı), kronik alt karın ağrısı veya rahatsızlığı ve kronik bel ağrısı

Tüberküloz ile ilişkili infertilite, çoğunlukla olguların% 75 inde tubal problemler ortaya çıkıyor.
Dıştaki genital organ, serviks ve vajina üzerinde lokal tüberküloz lezyonlar görülebilir

Ancak izlenecek semptomların bazıları pelvis ağrısı, cinsi münasebetten sonra vajinadan anormal kanama, infertilite, düzensiz adet dönemleri vb. Kısırlık, endometriyal tüberkülozun ortak uzun dönem neticesidir. Endometriyal tüberkülozun tedavi protokolü akciğer tüberkülozuna veya diğer herhangi bir tüberküloza benzer.Hastalık, gelişmekte olan ülkelerde yaygındır, ancak yayılımı dünya genelinde geçerlidir. Hastalık, tüm sınıflar arasında yaygındır.Tüberküloz, yumurtalık, fallop tüpleri, serviksin yanı sıra diğer genital organlarda da ortaya çıkabilir.Tüberküloz bakterileri vücudun herhangi bir yerine saldırabilir


İnfertilite endometriyal tüberkülozun en önemli sonuçlarından biri olmaya devam etmektedir. Endometrial Tüberküloz başlangıç aşamasında algılanırsa ve tedavi edilirse, enfekte olan kadının doğurganlığını korumak mümkündür. Adetleriniz çok ağrılı ve yoğun kanamalı oluyorsa, ilişki sonrasında ciddi ağrılar yaşıyorsanız, mutlaka en kısa zamanda doktora görünün. Bu durum tedavi edilmezse üreme organı ciddi anlamda hasar görebilr yaşam kalitenizi düşürdüğü gibi doğurganlığınızı da etkileyebilir..
 
Çoğu kadında endometrial tüberküloz asemptomatiktir. Bu, etkilenen kadının hiçbir belirtiye rastlamayacağı anlamına gelir. İnfertilite nedenini saptamak için yapılan bir dizi araştırma prosedürleri sırasında hastalık teşhis edilebilir. Bununla birlikte, bazı kadınlar bunun olabileceği semptomları geliştirebilir; Gece terlemesi, kilo kaybı, hafif ateş, yorgunluk gibi sistemik belirtiler. Adet döneminde düzensizlik sıklıkla görülür. . Bazı kadınlarda adet döneminde aşırı kanama olabilir. Pelvis ağrısı kadınların çoğunda görülmektedir.. Ağrı hafif veya şiddetli olabilir ve kesintili olabilir. İlişki sonrası kanama, ara ara lekelenme ve infertilite diğer belirtilerdendir . İnfertilite, endometriyal tüberkülozun en yaygın semptomudur. Çoğu kadın bundan dolayı gebe kalamamaktadır. Bazen belirtilerin olmaması nedeniyle endometrial tüberküloz tanısı zorlaşır. Tıbbi geçmiş ve hastanın semptomlarından doktor, bu durumu doğrulamak için bazı testlerin yapılmasını önermektedir. Sevgili okurlar endometriyal tüberküloz ile ilgili makalemizi incelediniz konuya dair soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst