Etlİ GÜveÇ
güveç nasıl kullanılır güveç ilk nasıl kullanılır kabının ilk kullanımı güvecin kullanımı
ETLİ GÜVEÇMalzemeler ; 4 kişi içinOrta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.
Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.
½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan1 yemek kaşığı Yağ2 orta büyüklükte Domates3 tane Yeşil Biber1 bardak SuKıyılmış Maydanozyeterince TuzGüvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.
Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.
Afiyet olsun