1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.313
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Çorum'dan Yemek Tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    corum yemek tarifleri çorumun yöresel yemekleri çorumun yemekleri çoruma özgü yemekler çoruma ait yemekler Keşkek
    Malzemeler: (6 kişilik)
    500 gr yarma (gendirme)
    500 gr koyun eti
    2 adet soğan
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    11 su bardağı su
    Hazırlanışı: Yarmalar akşamdan ıslatılır. Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Et, biber, salça, tuz 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır. Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı sıcak ile birlikte tencereye ilave edilir.
    Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır, buhar çıkması için kısık ateşte 2 saat pişirilir.
    Not: Geleneksel bir çorum yemeğidir. İl merkezinde ve ilçelerde de yapılmaktadır. Genellikle ramazan aylarında sabah erken saatlerde güveç tencerede hazırlanıp fırına verilir. Turşu ve salata ile birlikte servis yapılır.

    İskilip Dolması
    Malzemeler: (8 kişilik)
    2 kg pirinç
    1,5 kg et
    500 gr tereyağı
    5 yemek kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
    15 su bardağı su
    5 adet kuru soğan
    Hazırlanışı: Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur. 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir. Tencerede 5 dakika kavrulur. Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır. (30 dk) Et yağ ile kızartılır. Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak su ilave edilir. Et kaynamaya başladıktan sonra üzerine sacıyak yerleştirilir. Üstüne temiz bir tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır. (Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir.
    Not: Çorum’un İskilip ilçesinde yapılmaktadır. Düğünlerde dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanır. Halen bu gelenek devam etmektedir

    Çatal Aşı
    Malzemeler: (6 kişilik)
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağı yarma (kırık)
    1 adet soğan (kuru)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı tuz
    1 çay kaşığı biber (tkırmızı toz)
    1 çay kaşığı nane
    6 su bardağı su
    Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Pempeleşinceye kadar kavrulur. Nane, biber ilave edilir. 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir. 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir. Ateşi kısılır. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır.
    Not: Geleneksel Çorum yemeğidir. Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır.Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.


     
Çorum'dan Yemek Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Erzurum'dan Yemek Tarifleri

    Erzurum'dan Yemek Tarifleri

    erzurum yemek tarifleri erzurum yemekleri tarifleri yemekleri tarifi resimli resimli Çağ kebabı Malzemeler: 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet kuru soğan 100 gr. Yoğurt tuz karabiber lavaş ekmeği domates, yeşil biber Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler...
  2. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  3. Isparta'dan Yemek Tarifleri

    Isparta'dan Yemek Tarifleri

    ıspartanın yöresel yemekleri ıspartanın meşhur yemekleri ısparta yemek tarifleri ispartanın yemek tarifleri Isparta'dan Yemek Tarifleri Samsa Tatlısı Malzemeler: 200 gr milföy hamuru 1/2 su bardağı toz badem 2 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta beyazı 350urubu için: 3.5 kahve fincanı şeker 2 çay bardağı su 1/2 adet limonun suyu Hazırlanışı: Bir kapta badem, şeker ve yumurta...
  4. Afyon'dan yemek tarifleri

    Afyon'dan yemek tarifleri

    afyon yemek tarifleri afyonun yemekleri afyona ait yemekler Afyon'dan yemek tarifleri Sakala Çarpan Çorbası Malzemeler: 1/2 su bardağı yeşil mercimek 6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir) 2 adet küçük kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı kuru nane Hazırlanışı:...
  5. Erkeklerden Yemek Tarifleri

    Erkeklerden Yemek Tarifleri

    KOLAY YEMEKLER *Domatesli Biberli Yumurta *Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtaları kırıp sigaramizi bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatiyoruz. *Biberli Domatesli Yumurta *Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabilecegimiz bu enfes...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş