Ev Boyama Maliyeti Hesaplama

Uzman SühaN

Administrator
Ev Boyama Maliyeti Hesaplama
Dekorasyonu tamamlayan unsurlardandır duvarlar. Duvarlarda ki her detay dekorasyonu etkilediği gibi bizlerin psikolojisini de etkiliyor. Özellikle duvara yapılan boya işlemin de kullanılan renkler .



Evlerimiz tıpkı bizler gibi zamanla yıpranır. Özelliklede duvarlar onarılmaya ihtiyaç duyabilirler...Bazen zaruretten bazen de keyfi olarak duvar boyasını değiştiririz. Duvar boyası seçimi dekorasyonu önemli ölçüde etkiliyor. Bir mekan da kendini gösteren ögelerden biridir diyebiliriz. Bu yüzden duvar boyası yaptırma dan önce mekanla uyumuna dikkat edilmelidir. Duvar boyası genelde yaz bitimi , sonbahar ilk bahar mevsimlerin de yapılır. Duvarlara yapılan boyama işlemi evin çehresini önemli ölçüde değiştiriyor. Duvar boyasını yenilemek isteyenlerin en çok merak ettiği şey fiyattır. Bütçeyi sarsmadan boya badana işlemi kaça yapılır , boya badana işlemi nasıl hesaplanır yazımız da buna değinicez. Konumuza geçmeden önce badana sonrası evdeki boya kokusu için öneriler bulunan konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Boya Kokusu Nasıl Giderilir? Adlı konu ya buradan ulaşabilirsiniz.



ev boyama maliyeti.jpg




Ev Boyama Fiyatları Nasıl Hesaplanır?


Öncelikle boyaya karar vermelisiniz. İç mekan boya seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlardan en önemlisi boyanın çeşididir. Boyanın duvarın yapısına uygun olmasının yanı sıra insan sağlığına de kötü bir etkisi olmaması önemlidir. Boya, evdeki tüm eşyalarla uyum içinde olması gerektiği gibi, uzun süre görmek isteyeceğiniz, yormayan bir renk olmalıdır.

1. Boya badana yapılacak ev kaç metrekare?
Dairenizin boyama maliyetini hesaplayabilmek için evin büyüklüğünü bilmek yeterlidir. Tavanların yüksekliği, kapı ve pencerelerin büyüklüğü çok aşırı seviyede olmadığı sürece fiyata etkisi azdır. Tipik olarak işçilik maliyeti evin metrekaresi başına 4 ila 10 TL arasında değişmektedir.


2. Fiyata malzeme dahil mi?
Boya malzeme fiyatları da fiyatı değiştiren önemli bir etkendir. Tipik olarak sıklıkla kullanılan saten boyaların maliyetleri evin metrekaresi başına 2 ila 3 TL arasındadır. Plastik boyalar biraz daha ucuz, ithal, dekoratif ve özellikli boyalar biraz daha pahalı olabilmektedir.


Elbette kaliteli bir boya almalısınız. Boyanın içerisinde barındırdığı suyun kap yüzeyine çıkıp çıkmadığı önemlidir. Kaliteli bir boyada üretim tarihinden itibaren en az 1 yıl içerisinde herhangi bir faz ayrımı olmamalıdır. Boyanın en alt kısmında çökme olmaması gerekir. Bu, boyanın herhangi bir alet yardımıyla karıştırılmasıyla anlaşılabilir. Çökme olan boya bozulmanın belirtisidir. Boyanın karıştırılması esnasında şiddetli köpüklenme olmamalıdır. Boyanın akışkanlığı ne çok fazla ne de çok az olmalıdır. Kapatıcılığın iyi olması ve pH aralığının 8-9,5 arasında bir değer alması boyanın kaliteli olduğu anlamına gelir.

Peki fiyat nasıl hesaplanıyor? Boya işlerinin hesaplanmasında pek çok faktör olsa da temelde iki önemli faktör fiyatı büyük oranda belirler.

Boya badana fiyatlarının hesaplanmasında çok sayıda faktör olsa da, temelde iki önemli faktör fiyatlamayı büyük oranda belirlemektedir:

Boya Yapılacak Ev Kaç Metrekare?

Boya maliyetini hesaplayabilmek için evin büyüklüğünü bilmek gerekir. Tavanların yüksekliği, kapı ve pencerelerin büyüklüğü normalin üstünde olmadığı sürece bu faktörler fiyatı çok etkilemez. İşçilik maliyeti evin metrekaresi başına 4 ile 10 TL arasında değişmektedir.

Fiyata Malzeme de Dahil midir?

Boya malzemeleri de maliyeti doğrudan etkileyen unsurlardandır. Saten boyaların maliyetleri evin metrekaresi başına 2 ile 3 TL arasındadır. Plastik boyalar biraz daha ucuz, ithal, dekoratif ve özellikli boyalar biraz daha pahalı olabilmektedir.

Bunların haricinde tadilat, sıva, alçı uygulamaları, tavanlara, kapı ve pencerelere boya yapılmasını da istiyorsanız maliyet değişecektir. Nihai karara varabilmek için keşif yaptırmanız önerilir.
 
Geri
Üst