Gebelikte maya enfeksiyonu ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte maya enfeksiyonu ve tedavisi
Hamileyken bir maya enfeksiyonunuz varsa, yalnız değilsiniz. Gebelik sırasında oldukça yaygın oluyorlar. Neyse ki, tedavisi kolaydır ve genellikle gebeliğiniz üzerinde bir etkisi yoktur. Maya, gebelikte maya,gebelikte maya enfeksiyonu,gebelikte maya enfeksiyon belirtileri,gebelikte maya enfeksiyon tedavisi,gebelikte maya enfeksiyonu ile ilgili ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz..



gebelikte maya enfeksiyonu.jpg







Mantar enfeksiyonları hamilelikte sık görülür. Birçok kadın ikinci saniyenin sonunda ya da üçüncü trimesterinde maya enfeksiyonları geliştirir. HIV gibi ağır bağışıklık sorunları dışında, maya enfeksiyonları hamileliğe zarar vermez.
Vajinada birçok farklı mikro organizma vardır. Laktobasiller gibi bazıları faydalıdır. Bazıları, maya gibi, sadece birkaçdan fazlaysa bir sorun olabilir.


Vajinal mantar enfeksiyonları sırasında ortak bir sorun vardır hamilelik . Bunlara yüksek östrojen düzeyleri neden olabilir . Bu enfeksiyonlar gebelik için bir risk değildir. Fakat rahatsız edici semptomlara neden olabilirler.

Gebelikte maya enfeksiyonu neden olur ?

Maya enfeksiyonları özellikle gebelik sırasında yaygındır çünkü hormon değişiklikleri vajinanın pH dengesini bozabilir. Genel maya belirtileri arasında vajinal kaşıntı ve beyaz, süzme peynirine benzeyen kalın bir görünüm bulunmaktadır. Gebelik sırasında bir maya enfeksiyonunu antifungal vajinal krem veya fitiller ile güvenle tedavi edebilirsiniz.


Normal bir bağışıklık sistemine sahip gebe olmayan hastalarda, maya enfeksiyonları nadiren ciddi komplikasyonlara neden olur. Hamilelikte bile, maya enfeksiyonları genellikle anne ve bebekte olumsuz etkilere neden olmaz. Bununla birlikte, bir hastada bağışıklık sistemi baskılanması (örneğin HIV enfeksiyonu) olduğunda, maya enfeksiyonları ağır gastrointestinal yol enfeksiyonlarına neden olabilir ve hatta kan dolaşımına yayılabilir. Kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar, uzun süreli beslenme takviyeleri alan hastalarda da ortaya çıkabilir.


Gebelikte Maya Enfeksiyonunun Belirtileri

Genellikle, maya enfeksiyonları bebeğe zarar vermez. Bununla birlikte, anne için yaşamı zorlaştırabilirler ve hamilelik sırasında kontrol edilmesi daha zor olurlar. Bir maya enfeksiyonunun belirtileri şunları içerir. İdrar ya da cinsel ilişki sırasında yanma hissi, kaşıntı, vajina dudaklarında kızarıklık, maya kokusu, ve çürük süt görünümü..

ilişki, bir maya enfeksiyonu olduğunda daha fazla travmaya neden olabilir. Bu nedenle, bir doktor tarafından aksi belirtilmediği sürece maya enfeksiyonu mevcutken cinsel temastan kaçınmak en iyisidir.

Gebelikte Maya Enfeksiyonunun Teşhisi

Hamileyken bir maya enfeksiyonu semptomu yaşıyorsanız, hemen doktorunuza danışın.
Maya enfeksiyonlarının gebelik üzerine olumsuz etkilere neden olduğu bilinmemekle birlikte, özellikle üçüncü trimesterde kontrol altına alınması ve semptomların tedavisi oldukça zor olabilir .

Gebelikte vajinit ve mantar enfeksiyonu zararları



Aynı zamanda bir maya enfeksiyonu hissi verebilen gebelikte sizin ve bebeğiniz için bir tehlike oluşturabilecek diğer enfeksiyonlar da vardır.Çoğu maya enfeksiyonunun tedaviden sonra temizlenmesi yedi ila on gün sürer. Gebelikte maya enfeksiyonlarını tedavi etmek zorlaşabilir. Tipik yedi günlük tedavi rejimleri etkili bir şekilde çalışmayabilir ve uzatılması gerekebilir.
 
bende hamilelikte mantar olmuştum aşırı bir sıvım geliyordu doğuma kadar da zaten devam etti bu gelen sıvı o yüzden mantar oldum doktorumun verdiği ilaçları kullandım eğer tedavi olmazsam erken doğum riski yapıyormuş enfeksiyonlar bide antibiyotik kullandığımda mantar oluyorum ama onun da çaresini şükür buldum antibiyotikle birlikte probiyotik alınca mantar olmuyorum artık:)
 
Hamile anne adayı gebelik süresince mantar enfeksiyonuna daha yatkın olurlar. Gebeliğin 2.-3. aylarında mantar enfeksiyonu sıklıkla görülmektedir.Hamilelik sırasında bu hastalığın artışı, değişen hormonlara ve vajina koşullarına bağlıdır.Hamilelik sırasında normal akıntınız; ince, krem rengi, hafif kokulu ve normale göre artmış bir akıntıdır. Eğer vajinal akıntınız bu anlatılanlara uymuyor ve sarımsı, yeşilimsi, köpüklü veya süt kesiği görünümlü, kötü kokulu ise aynı zamanda da yanma ve kaşıntı yapıyorsa, kızarıklık ve duyarlılık artışı da beraberinde hissediliyorsa bir mantar hastalığına veya vajinal iltihaplanmasına yakalanmış olabilirsiniz. Bu belirtiler sizde mevcutsa mutlaka jinekoloğa görünüp muayene olun.
 
Geri
Üst