Gögüs estetiği nedir nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Gögüs estetiği nedir nasıl yapılır ?
En yaygın kozmetik cerrahidir gögüs estetiği . Göğüs estetiği büyük bir karardır. Buna karar veren kadının kendince nedenleri olucaktır .Bu pahalı olabilir, sonuçlar garanti edilemez ve tartılması gereken riskler vardır.

Gögüs estetiği; Göğüslerin boyutunu arttırmak, şeklini değiştirmek veya daha eşit yapmak için göğüs implantları yerleştirmeyi içerir.Göğüs büyütme estetiği ciddi derecede sarkmış göğüsleri düzeltmez . Meme kaldırma işlemi genellikle büyütme işleminizle aynı anda yapılabilir veya ayrı bir işlem gerektirebilir. Plastik cerrahınız bu kararı vermede size yardımcı olacaktır.




gögüs estetiği.jpg



Bir göğüs büyütme işlemi çok kişisel bir işlemdir ve kendiniz için yapmalısınız.Hasta memnuniyeti, özellikle prosedürü kendileri istediğinde yüksektir.Ameliyat düşünüyorsanız, meme estetiği fotoğraflarını gözden geçirin.Fotoğrafları incelemeniz makul beklentilerinizin karşılanmasına yardımcı olucaktır.Bu makale yalnızca kozmetik göğüs büyütme işlemini kapsar . Mevcut meme implantlarının tiplerini, kullanılan prosedürleri ve muhtemel komplikasyonları tartışır.


Göğüs estetiğinin riskleri ve olası komplikasyonlarıyla hedeflerinize ulaşmada elde edilen potansiyel faydaları tartmanız gerekir .Olası göğüs büyütme ameliyatı riskleri şunları içerir:


Anestezi riski

Kanama / Hematom

enfeksiyon

Meme başında veya göğüs sansasyonundaki değişiklikler

Yara izi

İmplantın hatalı veya hatalı konumu

İmplant kaçağı veya rüptürü

İmplantın çevresindeki sıkı skar dokusunun oluşması (kapsüler kontraktür)

Sıvı birikimi (seroma)

Cildin implant üzerindeki kırışması

Kalıcı ağrı

Revizyon ameliyatı olasılığı


Göğüs implantlarının bir ömür boyu sürmesi garanti edilmez ve bir veya iki implantın yerini alması için gelecekteki ameliyat gerekebilir.Gebelik, kilo kaybı ve menopoz, gögüs görünümünü etkileyebilir.İmplantlar, daha dolgun göğüs oluşturmak için mevcut göğüs dokusuna hacim katar. Genellikle yerleştirme, insizyon konumu, boyutu, şekli ve dokusu için birçok seçenek içeren iki tipten biri olan silikon veya salin kullanılır.


Göğüs implantı ameliyatı nedir?

Göğüs implant ameliyatı bir tür meme büyütmedir . Bu invaziv prosedür genellikle salin veya silikon jel ile doldurulmuş silikon kullanarak göğüslerin şeklini ve boyutunu geliştirir



Maliyetler

Göğüs implantlarının maliyeti, yer, doktor ve kullanılan implant tipine bağlıdır.


Göğüs implant tipleri ve boyutları


İmplant seçimi, kullanılan işletim tekniğini kısmen belirler. Ayrıca çalışma tekniği tercihinize ve yapınıza göre hizalanır. Yeni jenerasyon silikon implantlar güvenlidir. Güçlü, güvenilir bir kabuğa sahiptirler ve kabuk parçalanırsa vücuda yayılmayan katı bir silikon kütlesi ile doludurlar.

Kullanılacak meme implantının seçimi göğsünüzün boyutlarına, mevcut göğüs şeklinize ve boyutunuza, cildinizin esnekliğine ve arzulanan görünüme bağlıdır.


Salin göğüs implantları

Salin göğüs implantları steril tuzlu su ile doldurulur.Salin göğüs implantları düzgün bir şekil, sıkılık ve his sağlar.Yapısal implantlar steril tuzlu su ile doldurulur ve implantın daha doğal olması için bir iç yapı içerir.


Silikon göğüs implantları


Silikon göğüs implantları silikon jel ile doldurulur. Jel biraz daha doğal göğüs dokusu gibi hissediliyor.


Yuvarlak göğüs implantları


Yuvarlak göğüs implantları , göğüslerin şekil olarak sabit implantlardan daha dolgun görünmesi eğilimindedir. Daha yüksek profil seçenekleri daha fazla projeksiyon elde edebilir.



Göğüs implant prosedürü ne kadar sürer?


Vakalar farklı olabilir, ancak ortalama meme büyütme ameliyatı bir ila üç saat sürer.


Hangi anestezi kullanılacak?


Genel anestezi sıklıkla kullanılır, ancak lokal anestezi bir seçenektir. Doktorunuzla en uygun anestezi seçimini tartışın.İmplant, göğsün doğal kat yerinde yapılan küçük bir kesi ile sokulur ve çözülebilir dikişlerle kapatılır.


Gögüs Estetiğinin Yararları


Meme boyutunun artması

Göğüslerin hacminin ve şeklinin iyileştirilmesi

Göğüslerin dengesini ve simetriyi iyileştirir

İyileştirilmiş özgüven ve benlik saygısı



Ameliyattan sonra, göğüs yerçekimi ile doğal olarak değişecektir. İşlemi takiben ağırlığınızı önemli ölçüde arttırmanız veya azaltmanız veya gebe kalmanız önerilmez. Hamilelik ve kilo değişiklikleri, göğüs hacmini önemli ölçüde değiştirebilir ve boyutlarını değiştirebilir.


Cerrahınız ameliyattan elde etmek istediğiniz sonuçlarla ilgili olarak sizinle konuşacak, göğüslerinizi ölçüp, implant seçenekleriniz boyunca size rehberlik edecek ve size en uygun boyutta tavsiyelerde bulunacak.


Kozmetik cerrahi bazen yanlış olabilir ve sonuçlar beklediğiniz gibi olmayabilir.Ciddi ağrınız veya göğüs derinizin kızarıklığı, yanma hissi veya olağandışı şişme gibi beklenmedik belirtiler varsa, mümkün olan en kısa sürede ameliyatın yürütüldüğü kliniğe başvurmalısınız.Sonuçlardan memnun değilseniz veya işlemin doğru şekilde gerçekleştirildiğini düşünmüyorsanız, konuyu cerrahınızla konuşunuz..
 
Bende gögüs dikleştirme ameliyatı olmayı düşünüyorum. Uygun olursa tercihim damla silikon olucak.Şu an araştırma içersindeyim. Ameliyatı geçirenlerden hem doktor hemde süreç hakkında fikir ediniyorum. Bir doktorla konuştum 7 bin istedi. Şimdilik bu doktor üzerinde yoğunlşatım .Ameliyatı olursam deneyimlerimi sizlerle paylaşırım.
 
Göğüs, daima istenen boyut veya şekle sahip olmayabilir. Birçok genetik ve gelişimsel faktör göğüslerin vücudun geri kalanı ile orantısız hale gelmesine, kadınların psikolojisi ve refahı üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Yukarıdaki müdahalelerle göğüslerin istenilen boyut ve şeklini elde etmek mümkündür.Kozmetik meme cerrahisi üç kategoride yapılır. Meme büyütme,meme küçültme ve meme dikleştirme.Göğüs büyütme işlemi, bir kadının göğüslerinin görünümünü, boyutunu ve konturunu arttırmak için yapılır. Kadınlar çeşitli nedenlerle göğüs büyütme dikleştirme işlemini düşünmektedir.
 
Gögüs estetiği en popüler ve sıklıkla uygulanan estetik cerrahi prosedürlerinden biridir.Meme büyütme ameliyatı, silikon jel implantları, salin implantları veya bazı durumlarda yağ transferini kullanarak göğüs boyutunu arttırır veya eski haline getirir.Göğsün görünümü, konturu ve hacmi, implantlarla veya bir kadının kendi dokusu ile yeniden oluşturulabilir. Göğüs implantları meme kanseri için mastektomi sonrası rekonstrüktif cerrahiye ihtiyaç duyan kadınlar için de bir seçenektir.Göğüs küçültme , fiziksel rahatsızlıktan kurtarmaya yardımcı olurken, büyütmenin amacı daha çok görünüme ilişkindir. Meme büyütme ve küçültme işlemleri, gelecekteki emzirme yeteneğini muhtemelen etkileyebilir. İmplant yapan kadınlar genellikle emzirmeyi tercih etmemektedir
 
Göğüs büyütme işlemi, göğüs kasının altına veya bir göğüs kasının üzerine yerleştirilebilen implantlarla yapılır. Kesiler koltuk altı ve meme başı çevresin den yapılır. Göğüs implantları ya salin (tuzlu su çözeltisi) ya da silikon jel ile dolu bir silikon kabuktan oluşur. Halen salin dolgulu implantlar sınırsız olarak kullanılmaktadır. Meme büyütmesi nispeten basit bir işlemdir. Meme küçültme ameliyatı genellikle gögüsler çok iri olan ve bu irilikten dolayı bel boyun ağrısı yaşayan kadınlara uygulanır.Bu işlem sırasında fazla cilt , yağ ve göğüs dokusu alınır.Göğüslerin boyutları veya şekilleri farklıysa, göğüs asimetrisi düzeltme işlemi yardımcı olabilir
 
Geri
Üst