kabak tatlısı ve pastası

kabak tatlısı ve pastası
kabak tatlısı pastası kabak pastası pastasi pastaları
MALZEMELER: Kabak tatlısı için:KabakToz şeker Kabak pastası için:Kabak tatlısı1 paket eti burçak bisküvisiFındık veya ceviz içi(dövülmüş) Kakao kreması için:1 bardak sütYarım kaşık nişasta3 yemek kaşığı şeker1.5 yemek kaşığı kakao YAPILIŞI: Kabaklar soyulup yıkanır.Parçalara ayrılır.Bir tencereye yerleştirilir.Üzerine şeker serpilir.(Akşamdan şeker ekleyip sabah pişirdim)Bekletilir.Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Üzerine fındık veya ceviz içi serpilip servis yapılır. Kabak tatlısından 5-6 dilim alınır.Ezilir.İçerisine ufalanmış bisküvi karıştırılır.Fındı veya ceviz içi eklenir.Bir kalıba dökülüp soğuması beklenir.Soğuyunca kalıptan servis tabağına çıkarılır. Krema malzemeleri bir tencereye konup,karıştırarak pişirilir.Pastanın üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.
 
Üst