1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Kayısı Pare Tatlısı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 kg olgun kayısı 1 su bardağı şeker
    10 yaprak jelatin
    3/4 su bardağı su
    Süslemek İçin:
    Nane yaprakları
    Vişne şekerlemeleri


    Yemeğin Tarifi
    Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin.
    Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın.
    İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.

     
Kayısı Pare Tatlısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayısı Reçeli

    Kayısı Reçeli

    kaysi reçeli MALZEMELER 3 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 650 gr kuru kayısı 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu...
  2. kayısı

    kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de...
  3. Kayısı

    Kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de yetistigi...
  4. Gün Kurusu Kayısı Tatlısı

    Gün Kurusu Kayısı Tatlısı

    gün kurusu kayısı tatlısı rüyada kayısı kurusu yemek Malatya'ya ait bir tatlı olan, tamamen doğal kayısıdan yapılan ve bir çok yararı olan bu tatlı, çok kısa sürede ve zahmetsiz olarak hazırlanabiliyor.Kansızlığın ilacı, beyni çalıştırıp zekayı geliştiren gün kurusunun yararları saymakla bitmez. Şeker koyulmuyor çünkü, kendi doğal şekeriyle zaten çok tatlı. Ama tamamen doğal olduğu için...
  5. Kayısı Maskesi

    Kayısı Maskesi

    kayısı maskesinin faydaları kayisi maskesi kayısı maskesi maskeleri kayısı maskesi, nedir, faydaları, etkileri, öneriler, ile ilgili bilgiler burada melekler Sevgili melekler, Cildimizin güzelliği için her yolu deneriz.Gerekirse tıbbi yardım da alırız ama doğal kürleri de eksik etmeyiz.Bunlardan biri de kayısı maskesi... Kullanılacak Malzemeler: 15-20 adet kayısı 2 yemek kaşığı bal...

Sayfayı Paylaş