Kayısı Pare Tatlısı

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Kayısı Pare Tatlısı
Malzemeler
1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
3/4 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri


Yemeğin Tarifi
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin.
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın.
İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
897
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
*MeleK*
ßeLeN
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
ßeLeN
T
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
TİTAN
T
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
*MeleK*
*MeleK*
Üst