Lazer dişleri beyazlatırken zarar verirmi?

Uzman SühaN

Administrator
Lazer dişleri beyazlatırken zarar verirmi?
Dişlerde sararmalar, doğal beyazlığını kaybetmesi sonucunda lazer tedavisi ile bunlar engellenebilir durumda olur. Alkol ve sigara kullanımından dolayı dişlerde sararmalar ortaya çıkar, oluşan lekelerden kurtulmak için cerrahi tedavi olmanda lazer etkisi ile beyazlığa ulaşabilirler. Lazer yöntemi ile dişlere verilen beyazlık dişleri beyazlattığı gibi leke oluşumlarını engellemektedir.

Dişlerinde kararmalar ve sarılaşma olan kişilere uygulanır. Dişlerin minesinin aşınması ile altında esas diş rengi ortaya çıkar,

Antibiyotik, sigara, alkol kullanımından dolayı işlerinde kararmalar meydana gelenler kullanabilir,

Dişlerin iç kısmında lekeler oluşan kişiler yaptırabilir,

Doğuştan dişleri sarı olarak doğan kişiler,

Ateşli hastalıklardan dolayı dişlerde sararanlar,

Kanal tedavisinden sonra diş renginin değişmesi,

Çok çay içen kişiler,

Dişeri kırık olan, diş eti çekilenler.






1.jpg










Diş beyazlatma zararlı mıdır?
Diş beyazlatma hekim kontrolünde gerçekleştirilir. Dişlere herhangi bir zarar vermediği gibi koruyucu etki sağlar. Güzel ve hoş gülücüklere sahip olabilirsiniz.

Lazer işe diş beyazlatma nasıl yapılır?
Dişlerde for içermeyen macunla fırçalanır, diş ve dudaklara özel koruyucu yerleştirilir, dişlere beyazlatıcı jel sürülerek 30 saniye boyunca ışığa maruz bırakılır. Dişlerde beyazlatma meydana gelerek lekeler ve sararmalar ortadan kalkar.

Lazer işe yapılacak diş beyazlatma sayesinde 2-3 yıl boyunca dişler beyaz kalır. Dişlerdeki sararmalar ortadan kalkarak doğal renklerine kavuşabilir. Dişlerin beyazlığını ağız bakımını yaparak uzun süre koruyabilirsiniz. İlk 24 saat boyunca kişiler dikkatli şekilde beyazlatmaları yapmaları gerekir.




1-Dişlerin rengi zamanla sararmış kişilere. Genç iken beyaz dişlere sahip olup zamanla dişleri sararan bireylere. Bu bireyler dişlerine çok özenseler dahi zaman içinde mine tabakasının incelip, dişin altındaki esas dişe rengini veren dentin tabakasının renginin barizleşmesi ile diş daha sarı gözükür.
2-Bazı tip antibiyotiklerin 12 yaş altında kullanılmaması gerekir.Bu antibiyotikler tetrasiklin grubu antibiyotiklerdir.Dişlerde sarı hatta kahverengi renklenmelere sebep olurlar.Çok yoğun lekelenmeler olmadıkça beyazlatma ile giderilebilirler.
3-Flororis dediğimiz dişin iç kısmında mevcut olan renklenmelerde.
4-Doğuştan sarı dişlere sahip bireylerde.( Nasıl bazı insanın saç rengi siyah bazısının sarıdır.)Dişlerin de rengi kişiye özel olarak farklı olabilir. Özellikle beyaz tenli insanların dişleri daha sarı gözükür.
5-Estetik bir diş uygulaması yapılırken restorasyonun renginin beyaz olması istendiğinde alt dişlerin renklerinin de açılması gerekir.
6-Kanal tedavisi veya travma sonucunda zedelenmiş dişler morararak renk değiştirirler, bu tip dişlerde uygulanır.
7-Dişler gelişimlerini ağız içinde daha tamamlanmadan geçirilen ateşli hastalıklar sonucunda sararır ve renk değiştirirler.Bu tip bireylerin dişlerin de


BEYAZLATMA KİMLERE YAPILAMAZ?
1- 18 yaş altı bireylere
2- Hamile bireylere
3- Çay ve sigarayı çok yoğun tüketen ve tedavi esnasında bunların kullanımını kısıtlayamayanlar da
4- Kullanılan solüsyona alerjisi olanlarda
5- Dişlerde çatlak ,kırık, ve dişeti çekilmesi sonucu kök yüzeylerinin açığa çıktığı durumlarda.
6- Dişte porselen ve kompozite tarzında restorasyon olanlarda.


BEYAZLATMA NASIL UYGULANIR?

Öncelikle diş yapısının ve kişinin bu tedaviye uygun olup olmadığı değerlendirilir.Uygun bireylerde mutlaka resim alınır.Diş renginin ilk hali kaydedilir.Eğer kişinin dişindeki renklenme koyu ve inatçıysa ev tipi beyazlatma yapılmalıdır.
Lazer ile beyazlatma yapılmadan önce;
  • Dişler flour içermeyen bir macunla fırçalanmalıdır.(Kişi seansa gelmeden önce)
  • Dişler pomza ile temizlenir.(Beyazlatma seansının başlangıcın da)
  • Dişetleri ve dudaklar özel koruyucularla koruma altına alınır.
  • Dişlere beyazlatıcılı jel-toz sürülerek her bölge 30 sn lik ışınlamalara tabi tutulur. Bu ışınlama süresi her diş için kullanılan cihaza ve jele göre değişir..
  • Koruyucu jel ve koruyucu bariyerler uzaklaştırılarak seans tamamlanır. İhtiyaç duyulursa ev tipi beyazlatmaya devam edilir.
  • Ev tipi beyazlatmaya devam edilMEYECEK ise 24 saat içinde bireyin çay , kahve ,sigara gibi dişin renklenmesine neden olabilecek içecek ve yiyeceklerden mutlaka uzak durmak gerekir.

LAZERLE DİŞ BEYAZLATMANIN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Bu süre kişiden kişiye değişmektedir. Genel olarak 2- 3 yıl sürelidir.Bu süre zarfında kullanılan çay , kahve miktarı ve ağız bakımı çok önemlidir.Çay kahve tüketimine dikkat edilip, ağız bakımı iyi yapılır ise bu süre uzayabilir.Tersi durumda da süre kısalır.
Diş beyazlatıcılı yan ürünler doktor tavsiyesi ile kullanılırsa bu süre uzar.


LAZERLE BEYAZLATMA DİŞE ZARAR VERİRMİ?
Tüm beyazlatma yöntemlerin de olduğu gibi uygun endikasyon konulur ve kişiye özel zaman ve ilaç ayarlamaları yapılır ise dişe herhangi bir zararı yoktur.

TÜM KURALLARA UYULMASINA RAĞMEN DİŞİM BEYAZLATILDIĞI SEANSIN SONUNDA BİR GÜN SIZLADI NORMALMİDİR?
Tüm beyazlatma yöntemlerinin sonunda dişlerimizde kısa süreli bir hassasiyet olması oldukça normaldir. Hassasiyet giderici macunlar hassasiyetinizin azalmasında yardımcı olacaktır. Hiç endişe etmeyin 24 saatte hassasiyetiniz tamamen geçecektir.

BEYAZLATMA TAMAMLANDIĞINDAN NE KADAR SÜRE SONRA ÇAY ,KAHVE GİBİ BOYAYICA ŞEYLER KULLANABİLİRİM.
Beyazlatma işlemini tamamlandıktan sonra beyazlatma 24 saat daha devam eder.Bu nedenle bu süre zarfında kesinlikle çay ,kahve gibi boyayıcı ajanlar kullanılmamalıdır.
 
Geri
Üst