Melekler Egzersiz Şart !

T

TİTAN

Forum Okuru
Melekler Egzersiz Şart !
sağlıklı beslenme
diyet programları
diyet ve spor




Sağlıklı bir şekilde kalıcı olarak kilo vermek istiyorsak egzersiz şart melekler :) Üstelik egzersiz sadece kilo vermek isteyenlerin yapacağı bir aktivite olmamalı. Genç-yaşlı, şişman-zayıf herkes kendine uygun olan bir sporu yapmalı. Hiçbirşey olmasa yürümeli. Yani uzun lafın kısası egzersiz olmadan olmuyor :D:D




Kadınlar , Egzersiz Şart …

Her ne kadar zayıflamak için yapıyorsak da spor ve egzersiz iyi bir yaşam için gerekli…

Hangi Egzersiz

Ailesinde kalp hastalığı hikayesi bulunan, sigara içen, kolesterol, tansiyon, şeker problemi olan, fazla kilo veya stresli bir yaşam tarzı bulunan bireyler bu sayılanlardan biri veya bir kaçına sahipse muhakkak bir spor hekimi kontrolünden geçtikten sonra spora başlamalarında fayda var.

Egzersizin bahsettiğimiz hastalıklardan korunma, kondisyonun gelişimi ve kilo verilmesi gibi faydalarından yararlanılabilmesi için bilinçli yapılması gerekiyor. Büyük kas gruplarını kullanıldığı yürüyüş, bisiklet, jogging, koşu, yüzme, tenis gibi sportif aktiviteler sağlık için daha faydalı. İspatlamış herhangi bir sağlık problemi bulunmayan bireyler bu sporları ideal olarak her gün ama haftada en az 3 – 4 gün yapmalıdır.

En Az Yarım Saat

Bu konudaki en iyi davranış egzersizin yemek, dişleri fırçalamak gibi bir yaşam alışkanlığı halini almasıdır. Egzersizin süresi en az yarım saat, ideal olarak 45 dakika olmalıdır ve efor süresince egzersiz herhangi bir kesintiye uğramamalıdır. Örneğin tempolu yürüyüşlerde 20 dakika kadar egzersize devam ettikten sonra bir 10 dakika soluklanma veya vitrin bakma gibi verilen aralar egzersizin etkinliğini sıfıra indirmektedir. Çünkü vücudumuz egzersize başladıktan ortalama 20 dakika sonra enerji kaynağı olarak yağlar yanmaya başlar ve eğer egzersiz 30-45 dakika kesintisiz sürerse, egzersizden sonra bile 1 ila 4 saat yağlar yanmaya devam eder.

Eforun Şiddeti

Egzersiz yapılırken dikkat edilmesi gereken en kritik nokta yapılan eforun şiddeti, yani yoğunluğudur. İdeal olarak spor hekiminizin size yaptığı ergospirometrik efor testi sonucu egzersiz nabzı belirlenebilmektedir. Her birey için bu egzersiz nabzı değişmektedir ve bu limitler aşılmamalıdır. Bir hekim tavsiyesi alma imkanı yok ise eforunuzun yoğunluğu; siz egzersiz yaparken ıslık çalmanızın veya yanınızdaki ile konuşmanızın mümkün olacağı bir egzersiz şiddetinde olması gereklidir. Tabii egzersiz yoğunluğu çok hafifte olmamalıdır ve egzersiz esnasında tatlı şekilde bir ter atmanız gerekmektedir.
 
Geri
Üst