1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    15.206
    Beğenilen Mesajlar:
    2.283
    Ödül Puanları:
    113

    Pikan cevizi nin faydaları saymakla bitmiyor

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    Ana vatanı Kuzey Amerika kıtası olan pikan cevizinin, günümüzde en büyük üreticisi Meksika ve Amerika’dır. Bu ülkelerin yanı sıra, Güney Afrika, İsrail, Peru, Arjantin, Avustralya ve Türkiye’ye yayılmıştır. Yerli cevizlerle birlikte Juglandaceae familyasına ait olan pikan cevizi, dış ülkelerde pikan olarak adlandırılmasına rağmen, tohumu ve meyvesi cevize benzediği için pikan cevizi olarak da anılmaktadır. Pikan cevizinin, yerli çeşitlere oranla verimlilik oranı ve buna bağlı olarak ticari değeri daha yüksektir.



    < Konu Resmi..>








    Pikan cevizi, besin değerleri açısından da oldukça zengindir. Bu ceviz türünü yerli türlerden ayıran en önemli özellik, elle kırılacak kadar ince bir kabuğa sahip olmasıdır.



    pikan ceviziÇerez olarak tüketilen pikan cevizi reçel, kek ve pasta yapımında da kullanılır. Amerika’da dondurma ve ekmek sanayisinde kullanılmaktadır. Pikan cevizi yağı ise kozmetik ve eczacılık alanlarında değerlendirilir. Pikan cevizinin aynı zamanda, yapraklarından da yararlanılabilmektedir. Pikan cevizinin havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulan yapraklarından yirmi gram alınarak bir litre kaynar suyun içine atılır. Bu şekilde 10-15 dakika süresince demlendikten sonra günde iki ya da üç bardak içilebilir.





    Pikan cevizi, hem sıcak hem soğuk iklimlerde yetişebilen bir ağaçtır. Yarı tropikal iklimin yanı sıra soğuk iklime de uyum sağlayan türleri vardır. Nem seviyesinin yüksek olduğu; deniz, nehir, dere kenarlarındaki alanlara dikilebilir. Meyvelerinin olgunlaşabilmesi için yaz boyunca yüksek sıcaklığa gereksinim duyar. Pikan cevizi ülkemizde, özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesinin sahile bakan kesimlerinde yetiştirilebilmektedir. Pikan cevizi, toplandıktan sonra vakumlanarak altı ay saklanabilir. Türkiye’de kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır.




    Pikan cevizinin faydaları nelerdir?



    * Fındık, badem, Antep fıstığı gibi diğer kabuklu yemişlere nazaran antioksidan etkisi oldukça fazladır.

    * Hücre hasarlarını önler ve parkinson, alzheimer ve kanser gibi önemli hastalıklara karşı vücudu korur.

    * Doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğu için, sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahiptir

    * Potasyum, magnezyum, kalsiyum, çinko mineralleri yönünden zengindir.

    * Vejateryan kişiler için yararlı bir seçenek olan pikan cevizinin bir porsiyonu, yaklaşık otuz gram etle aynı protein değerine sahiptir.

    * Kötü kolesterolü dengeler. Her gün düzenli olarak tüketildiğinde kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

    * C vitamini açısından zengindir. Soğuk algınlıklarına karşı etkili olmakla birlikte, damar sertliği tedavisini destekler.

    * Karbonhidrat ve kalorisi düşük olduğu için kilo vermek isteyenlerin tercih edebileceği bir besindir.

    * E vitamini bakımından zengin olduğu için saç ve cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

     
Pikan cevizi nin faydaları saymakla bitmiyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

    Kefirin faydaları saymakla bitmiyor

    kefirin faydaları hamilelikte kefir hamilelikte kefir içmek kefirin kullanımı kullanılır mı KEFİR GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN VE PROBİYOTİK KAYNAĞI NE YAPMALI? Kanserden korunmak için beslenme planınızda meyve ve sebzelere, tahıllara ve bakliyata mümkün olduğu kadar fazla yer vermenizde fayda var. Bu doğal yiyeceklerin içindeki vitamin, mineral ve antioksidan maddeler (rezveratrol, likopen,...
  2. Jojoba yağının faydaları saymakla bitmiyor !!!

    Jojoba yağının faydaları saymakla bitmiyor !!!

    Jojoba yağı, yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır, doymamış yağ asitlerince zengindir. Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir. kuru ve kırık saçları besler parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır. Tohumlarında %50 oranında yağ içermektedir. Saçlara friksiyon yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılan...
  3. Yaz Meyvelerinin Faydaları Saymakla Bitmiyor !

    Yaz Meyvelerinin Faydaları Saymakla Bitmiyor !

    yaz meyveleri yaz meyvelerinin faydaları Sevgili melekler, doğada bulunan her sebze ve meyvenin insan sağlığına müthiş derecede faydaları olduğunu hepimiz biliyoruz. Tadını beğenmediğimiz, ağzımıza koymadığımız sebze ya da meyvelerde sağlığımız için çok önemli vitaminler mevcut. Bu yazımızda mevsiminde olduğumuz yaz meyvelerinin faydaları hakkında sizlere bilgiler vermek istiyoruz :)...
  4. Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor

    Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor

    bu konu pazının faydaları hakkında bilgilere yer vermektedir. Özellikle kış ayların da sarması sık sık yapılan pazının faydaları saymakla bitmiyor. Pazıyı sadece bir yemek olarak düşünmeyin. Sağlık açısından da çok faydalı olan pazının bakın ne gibi faydaları bulunuyor; Doğada bir çok yararlı bitkinin olduğunu biliyoruz. Bazen bilerek göz ardı ediyoruz. Bazen de faydalarını bilmeden...
  5. Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor

    Biberiyenin faydaları saymakla bitmiyor

    Aslında daha çok yemeklere tat ve hoş koku vermesi amacı ile bir baharat gibi kullandığımız biberiyenin sağlığa da pek çok faydasının bulunduğu bilinmemektedir. Her mevsim yeşil kalan, çalı cinsi bir bitki olan Biberiye, İğne yapraklıdır ve koyu yeşil renkte olan yapraklarını kış aylarında da dökmez. Son yıllarda zayıflama çaylarında adı sıkça geçmektedir. Hemen hemen tüm zayıflama çaylarının...

Sayfayı Paylaş