1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    374
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    portekiz sütlacı...

    Konu, 'Tatlılar' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 2 litre süt
    1 çay bardağı pirinç
    1 çay bardağı file fındık
    3 portakal kabuğunun rendesi
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı tarçın
    1 çay bardağı antepfıstığı
    2 su bardağ şeker

    1/2 su bardağı nişasta

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.
    Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
    Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın



     
  2. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.498
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON
    Ce: portekiz sütlacı...
    emeğine sağlık canımm
     
portekiz sütlacı... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bağdat sütlacı

    Bağdat sütlacı

    MALZEMELER 4 kişilik 1 lt süt 2 adet dövülmüş damla sakızı 75 gr kırık pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 150 gr toz şeker 100 gr kaymak tuz HAZIRLANIŞI Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz...
  2. Sütlaç

    Sütlaç

    Bakınız; Tatlılar.Sevinç verecek büyük ve hayırlı paradır.
  3. Portekiz Tarihi

    Portekiz Tarihi

    Ilk çaglarda Iber kabileleri (Lusitanienler) ile isgal edilen ülke, M.Ö. 1. yüzyilda Romalilarin bir eyaleti oldu. Sonra Vandallar, Süevler (bir Alman kabilesi), 5. yüzyildan 8. yüzyila kadar Vizigotlar tarafindan istila edildi. 711 yilinda ülke Müslümanlarin eline geçti. Endülüs Emevileri (756-1031), Teva'if-i Müluk (11. yüzyil) Islam devletleri kurulup, bölgeye hakim oldular. Onuncu yüzyila...
  4. Pratik Sütlaç

    Pratik Sütlaç

    pratik sütlaç yapımı mazlemeleri yapılışı tarifi hakkında genel bilgiler burda melekler sevgili melekler yoğuuunn istekk üzerine size hemen yapabileceğiniz bir sütlaç tarifi yazıyorum:D:D bunu kendim evde yapıyorum çok güzel ve pratik oluyorr:D:D bazıları fırında sütlaç sever ama bu fırında değil kazanda hahahaha Malzemeler 1 paket süt 1 çay bardağı pirinç arzuya göre şeker 1 paket...
  5. Fas Sütlacı

    Fas Sütlacı

    Fas Sütlacı 6 Kişilik Malzemeler 450 gr kırık pirinç 300 ml su 25 gr pudra şekeri 1 çubuk tarçın 50 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 350 ml süt fassutlac 220 Badem Esansı İçin 25 gr dövülmüş badem 60 ml sıcak su Süslemek için File badem Tarçın Taze meyveler Yapılışı Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı,...

Sayfayı Paylaş