Sabahları limonlu su içerek zayıflayan varmı?

Uzman SühaN

Administrator
Sabahları limonlu su içerek zayıflayan varmı?
Limonlu suyun zayıflamaya nasıl yardımcı olduğu konusuna uzmanlar şu yanıtı veriyor;

“Limon ve su vücudun fazla yağ tutmasını engelliyor. Çünkü vücut susuz kaldığında daha çok yağ depoluyor, yeterli miktarda su içerseniz normalden fazla yağ depolanmasını önleyebilirsiniz. Limonun zayıflamaya faydası ise, kan dolaşımını hızlandırarak gün içinde durur halde yakılan kalori miktarını arttırmasından ve vücudun yağı metabolize etme özelliğini arttırmasından ileri geliyor.”



Limonlu Suyun Faydaları

Limon, doğal olarak kan dolaşımını hızlandırdığı için selülitten korunmanıza yardımcı olabilir. Yüksek miktarda C vitamini içermesi, cilt bakımı için diğer bir iyi haber. 1 adet limonun suyu, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %30‘unu tek başına karşılıyor. Aynı zamanda asitli yapısıyla gıdalar yoluyla alınan kalsiyumun daha kolay emilmesine yardımcı oluyor.


lemon-water.png



Antioksidan vitaminler arasında yer alan C vitamininin faydaları bunlarla sınırlı değil. Vücudu toksinlerden temizleyen C vitamini kansere yakalanma riskini düşürüyor, kalp ve damarları koruyor.

Limonlu suyun faydaları yazında daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Limonlu Su Nasıl Hazırlanır?

Limonlu suyu hazırlamak için sadece yarım limon ve 1 bardak sıcak suya ihtiyacınız var. Sıcak suya yarım limonun suyunu ekledikten sonra karıştırıp içebilirsiniz. Limonlu suyu kilo vermek amacıyla içiyorsanız uzmanları önerisi sabahları aç karnına içilmesi. Sabah kahvesini limonlu suyla değiştirebilirsiniz.

Uyarı: Fazla mide asidi üretimiyle ilgili bir probleminiz varsa (ülser, reflü…gibi) limon asitli olması ve mide asidini arttırması nedeniyle sizin için uygun olmayabilir.
 
Geri
Üst