SELÜLİT ve VARİS.

M

Misafir

Forum Okuru
SELÜLİT ve VARİS.
varis ve selülit bitkisel varis ilaçları selülit ve için bitkisel yağlar ilaçları
SELÜLİT ve VARİS...

Bin derde deva olabilecek bitkisel ilaçlar var. Şifalı bitkilerin yan etkileri de doğal oldukları için yok denecek kadar az. Günümüzün zor ekonomik koşulları içinde reçetelerin tutarı gittikçe arttı. Bu nedenlerle olacak, sırf Türkiye'de değil tüm dünya doğanın mucizelerine yöneliyor.

Ancak şifalı otların da, gelişi güzel kullanıldıklarında sakıncalı olabileceğini unutmamak gerekiyor!

Selülit pek çok kadının ortak problemi. Genetik ve hormonal nedenlerin yanı sıra yaşla birlikte ilerleyen, egzersiz yetersizliği ve yanlış beslenmeyle ağırlaşan selülit problemi, derideki kan ve lenf dolaşımındaki azalmadan kaynaklanıyor. Böylece yağ katmanları cilt altında düzensiz yapışarak portakal kabuğu görüntüsü oluşturuyor.

Genç kızların ve kadınların korkulu rüyalarından selülit ve varise en kısa en sağlıklı tedavi yöntemi bitkilerden geldi. Uzmanların yaptıkları araştırmaya göre doktor kontrolünde hazırlanan doğal karışımlar zor bir hastalık olan varisi ve kısmen de olsa selüliti yenmeyi başardı.

SELÜLİT
Sarmaşık yaprakları ile kırlangıç otu yirmi dakika suda kaynatılır. Süzüldükten sonra elde edilen posaya yulaf unu karıştırılarak lapa kıvamı alıncaya kadar susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan lapa temiz bir beze yaydırılarak selülitli yerlere konur.

Ayrık otu ile zemberek otu birlikte ezilir. Elde edilen karışım yarım saat tuzlu suda kaynatılarak süzülür. Sıvı bir kaba alınarak gün boyu dinlendirilir. Gün aşırı yatmadan önce sıvı ısıtılarak oturak banyosu yapılır.

Kayın ağacının kabukları bir saat suda kaynatılır. Süzüldükten sonra sıvı bir kaba alınarak dinlendirilir. Tedavi süresince bu sıvı ile vücudun selülitli yerlerine kompres yapılır. Ayrıca ısıtılan bu sıvı ile her gün banyo yapılır.

VARİS
Papatya yağı ile yağlanır. Sargı bezi ile aşağıdan yukarı doğru sarılır. Sarımsak kürü yapılır.

Krem hazırlanışı: İki avuç dolusu Portakal Nergisi sap yaprak ve çiçekleri ufak ufak kesin, 500 gram hayvan yağını kızdırın ve karışımı içine atın, karıştırın kendini bırakınca ateşten alın, üstünü örtün ve bir gün soğumaya bırakın. Ertesi gün ılıtın ve bir tülbentin içinden geçirerek ufak kavanozlara veya şişelere koyun.

Kullanımı: Portakal Nergisinden hazırlanan kremi varisli olan bacaklara bir bıçak kalınlığında sürün. Üzerine bir tülbentle veya sargı bezi ile sarın. Dört haftalık kürden sonra bacaklarda hiçbir varis kalıntısı kalmaz.

Bitkisel çay: Bir çay kaşığı dolusu Atkuyruğunu, 250 gram su ile haşlayın ve bir dakika demleyin. Bu hazırladığınız çay günde iki sefer sabah ve akşam olmak şart ile içilirse varis ağrılarından kurtulmamızda yardımcıdır.
 
Geri
Üst