Üroloji Hastalıkları ile ilgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Üroloji Hastalıkları ile ilgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
üroloji hastalıkları üroloji hastaliklari ürolojik hastalıklar uroloji hastaliklari soru cevap
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Üroloji nedir?
Bevliye adı ile de bilinen Üroloji bilimi kadınların idrar yolları hastalıkları ile erkeklerin hem idrar hem de üreme yolları hastalıklarını inceler ve tedavi eder.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Bir kez taş düşürdüm ne yapmalıyım?
Genelde bir defa taş düşüren hastalarda çok geniş inceleme yapmaya gerek olmamakla birlikte idrar tahlili ve röntgen çekilmesi gerekebilir.Ancak bu incelemeler normal saptanırsa hastaların bundan sonraki yaşamlarında günde en az 2 litre su içmeleri olası bir başka taş hastalığını önler.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Ben de prostat büyümesi var ilerde kansere çevirebilir mi?
Hayır, fakat ayrıca prostat kanseri de olabilir.Bunun erken saptanması sizin için çok önemlidir.Bu yüzden 40 yaşını aşkın erkeklerin düzenli olarak PSA kan tahlili ile ürolojik muayeneden geçmeleri gereklidir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Kapalı prostat ameliyatı oldum kanser olur muyum?
Prostat ameliyatları tıkanıklığı açmak için yapılır ve prostatın tamamı çıkartılmaz o nedenle ileride kanser gelişme riski vardır. Bu kural açık ameliyatlar için de geçerlidir Bunun takibi için bir üroloji doktorunun takibine girmek sizin hayatınızı sağlıklı sürdürmenizi sağlar.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Ailemde prostat kanseri olanlar var,ne yapmalıyım?
Prostat kanseri ailevi geçişli olabilir yani ileride kanser olabilirsiniz O yüzden bir üroloji doktoru tarafından düzenli olarak takip edilmek sizin için önemlidir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman] [FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Büyük abdestimden kan geliyor ne yapmalıyım?
Büyük abdest yolu ürolojinin ilgi alanına girmemektedir. Bu nedenle bu tip rahatsızlığı olanlar genel cerrahi doktoruna başvurmalıdır.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Oğluma yatak ıslatması için ilaç verildi kısırlık yapar mı?
Hayır.Bu tip ilaçlara bağlı kısırlık saptanmamaktadır.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Varikoselim var acaba neden oldu?
Varikosel yumrtalık damarlarının doğuştan olan bir zayıflığı sonucu genişlemesidir.Bu durumda testislerin kan dolaşımı bozulacağından ileride kısırlığa yol açabilir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Geçen gün tanımadığım yabancı bir bayanla ilişkiye girdim.İki gün sonra akıntım başladı.Ne yapmalıyım?
Muhtemelen cinsel ilişkiyle bulaşan bir enfeksiyon kapmışsınız. Vakit geçirmeden bir doktora başvurunuz.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Korunmadan cinsel ilişkiye girmenin ne gibi zararları vardır?
Özellikle çok partneri olan kadın veya erkeklerle ilişkiye girmek AIDS,Hepatit,Sifiliz (Frengi),Gonore (Belsoğukluğu) gibi çok ciddi hastalıkların bulaşmasına yol açar.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Yeni evlendim. Daha önce hiç ilişkiye girmemiştim.İlk gece sertleşme olmadı utanıyorum. Ne yapmalıyım?
Balayı empotansı dediğimiz bu durum ülkemizde hiç de ender olmayan bir sorundur.Tedavisi mümkündür,fakat bunun için bir üroloğa başvurmanız gerekiyor.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman] [FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Geçen gün menimde kan gördüm.sebebi ne olabilir?
Menide ken bulunmasının en sık sebebi enfeksiyon olmakla beraber altından çok daha ciddi hastalıklar çıkma olasılığı da mevcut olduğundan bir üroloğa başvurunuz.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Çocuğum peygamber sünnetli ,sünnet ettirmem gerekiyor mu?
Hipospadias adını verdiğimiz peygamber sünneti mutlaka düzeltilmesi gereken bir ürolojik anomalidir. Çocuğunuzda ileri yaşlarda gerek psikolojik,gerekse ürolojik sorunlar oluşturabilir.Bu çocukların sünneti, ameliyat ile idrar deliği düzeltilirken ürolog tarafından yapılmalıdır.Çocuğunuzu bir ürolog görmeden asla sünnet ettirmeyiniz.

İdrardan kan işiyorum bu neye bağlı olur?
İdrardan kan gelmesi önemli ürolojik hastalıkların habercisidir.Bir çok önemli hastalık mesela kanser,taş hastalığı,kan hastalıkları,enfeksiyonlar bu şekilde başlar.Hiç vakit kaybetmeden doktora gidiniz.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]Çocuğumun yumurtaları yerinde mi emin olamadım ne yapmalıyım?
Erkek çocuklarının her iki testisi doğumda haya torbasına inmiş olmalıdır.Eğer en ufak bir şüpheniz oluyorsa çocuğunuzu 2 yaşını geçirmeden üroloji muayenesine getirmelisiniz.Aksi taktirde ileride kısır kalmasını veya bu yumurtada tümör gelişmesini engelleyemezsiniz.
[/FONT]


[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]trsaglik.com
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
 
doktorlar sol böbreğimde kis olduğunu söyledi ayrıca bunun ilaç tedavisi olmadığını her yıl kontrol ettirmem gerektiğini vurguladılar başka bir doktora gitmelimiyim ilaçla bu kisti yok etmenin çaresi yok mudur lütfen yardımcı olurmusunuz çok enidşeleniyorum internette araştırıyorum bir bilgiye ulaşamıyorum
 
çocuk

8 yıldan beri evliyim aradan 1,5 yıl geçti eşim hamile kaldı şimd 5 yaşında çocuğum var eşimi özel bir hastaneye götürdüm senden değil dediler acaba benden olabilir
 
Yatak ıslatma

[mrh ben 10 yıldır evliyim eşim alkol aldıktan sonra altına kacırıyor bu sorun neden kaynaklana bilir nasıl bir cözümü vardır cevaplarsanız sevinirim
 
idrardan çamaşırın rengi solması

idrarımdan sonra temizligime dikkat ettiğim halde daha sonradan akıntı geliyor vede o akıntı çamaşırımda soluk renk bırakıyor sanki çamaşır suyu dökmüş gibi çamaşırım soluyor sebebini öğrenebilirmiyi vede ayaklarım çok fazla şişiyor. Acaba sebebi bibrek hastalığndan dolayımı bazen çok ayakta durunca ayaklarımın şişliği 2 gün geçmesine rağman inmiyor. Daha 21 yaşındayım budurum beni rahatsız ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim....
 
varikosel amaliyatı oldum sperm sayısı normal ama hareketlilik yok neden olablir tedavivisi nedir çocuk sahibi olabilirmiyim
 
Geri
Üst