1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.356
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Yeşil Domatesler

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 kg orta büyükİükte yeşil domates 300 gr kıyma
    Yeteri kadar tuz, karabiber
    1 kahve fincanı şeker
    Yeteri kadar sıvı yağ
    2-3 dal maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Domatesİerin üst kısmını kapak gibi kesin ve içlerini boşaİtın. içi boşaİtıİmış domatesİeri hafif sararıncaya kadar tava yapın.Bir kasede kıyrna, maydanoz ve tuzu yoğurun.
    Domateslerin içİerini bu karışımİa doİdurun. Domatesİerin kapakİarını kapatın. Bir tencerede biraz sıvı yağ ile şekeri sararıncaya kadar kavurun. Tencereyi ateşten aİıp domatesİeri içine dizin. Bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.


     
Yeşil Domatesler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yeşil domates dolması

    yeşil domates dolması

    Malzemeler 1 kg orta büyükİükte yeşil domates 300 gr kıyma Yeteri kadar tuz, karabiber 1 kahve fincanı şeker Yeteri kadar sıvı yağ 2-3 dal maydanoz Yemeğin Tarifi Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Domatesİerin üst kısmını kapak gibi kesin ve içlerini boşaİtın. içi boşaİtıİmış domatesİeri hafif sararıncaya kadar tava yapın.Bir kasede kıyrna, maydanoz ve tuzu yoğurun. Domateslerin içİerini bu...
  2. domates reçeli

    domates reçeli

    Malzemeler 1 kg erik domates 7 su bardagi toz seker 2 su bardagi su 1 çay kasigi limon tuzu 1 paket vanilya 10 su bardagi kireç suyu Yapilis Tarifi Kireçli suyun hazirlanisi:12 su bardagi suya yumurta buyuklugunde sonmemis kireç konur ve eritilir.5 saat bekleyen kirecli suyun kireci dibine çokunce yuzundeki su alinir. Domateslerin kabuklarini soyup cekirdeklerini cikartip kirecli suda 3...
  3. Domates Turşusu

    Domates Turşusu

    Malzemeler Domates, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir....
  4. Padişahlar neden yeşil domates yerdi?

    Padişahlar neden yeşil domates yerdi?

    Zengin Osmanlı mutfağının püf noktaları “Kültür” başlığı altında değerlendirildiğinde başlangıcı 15. Yüzyıl olarak ele alınan Osmanlı Saray yemekleri ilk kez büyük bir organizasyonla Türkiye’nin ünlü otellerindeki şeflerin katılacağı yarışmayla tanıtılacak. Yarışma, dünyanın üç büyük mutfak kültüründen biri olan Osmanlı mutfağının günümüzde de bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlayacak....
  5. Yeşil Domates Çorbası

    Yeşil Domates Çorbası

    yeşil domates kavurması yeşil domates çorbası Belki içinizden bu çorbayı bilenler vardır ama ben bilmeyenler için yeniden tarifini vermek istiyorum :tik: Malzemeler. Yeşil domates (6 adet orta boy, 600 gram) Kuru soğan (1 adet orta boy) Maydanoz (3-4 dal doğranmış) Kereviz sapı (3-4 dal doğranmış) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı) Havuç (1 adet orta boy) Margarin ya...

Sayfayı Paylaş