M

Misafir

Forum Okuru
Yumurtlama günü hesaplama
Yumurtlama ovülasyon tarihi günü hesaplama yumurtlama günü nasıl bulunuyor, yumurtladığımı nasıl anlarım ? kadınlardaki yumurtlama yani ovülasyon kaç gün sürer, nasıl hesaplanır konusunda sizler için oluşturacağım bu bölümden bizlere sorularınızı gönderebilir ve anında cevaplar alabilirsliniz.

Burada arkadaşlar Yumurtlama günü hesaplama ve yumurtlama gününe göre cinsiyet belirleme hakkında, merak edieln tüm soruların yanıtını bu makalemizde sizlere sunuyoruz Melek'ler.
Kadınlar normalde 25-40 gün arasında adet görür. Düzenli adet, adetin her zaman aynı gün olacağı anlamına gelmez. Kadınlarda adet döngüsü, dört fazda incelenir.


Yumurtlama günü hesaplama Ovülasyon.jpg



İlk dönem yumurtanın büyüdüğü proliferasyon fazıdır. Bu dönemde, beyinde, hipofizden salgılanan FSH hormonu, yumurtalıklara etki ederek, yumurtayı ihtiva eden folikülün büyümesini uyarır. Büyüyen folikül içindeki granüloza hücreleri, estrojen salgılarlar.

OVÜLASYON YUMURTLAMA GÜNÜ HESABI NASIL YAPILIYOR NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR ?

Estrojen seviyesi yükseldikçe, rahim içerisindeki endometriyum tabakasını uyarır. Endometriyum kalınlaşmaya başlar. Estrojen belli bir seviyeye ulaştığında, beyindeki hipofiz dokusunu uyarır, LH hormonunun salgılanmasını sağlar. Yükselen LH, folikülün çatlamasını ve folikül içindeki yumurtanın serbest kalmasını sağlar.

Yumurta atıldıktan sonra, folikül, içine kanayarak korpus luteum denilen yapıya dönüşür. Korpus luteum, progesteron hormonu salgılar. Progesteron hormonu, endometriyumu sekresyon denilen yapıya sokar. Bu durum, yumurta spermle buluştuğunda embriyo oluşursa, onun yerleşmesine uygun bir ortam sağlar. Eğer gebelik oluşmazsa, korpus luteum 14 gün içerisinde fonksiyonunu yitirir ve hormon seviyelerin düşmesine bağlı olarak adet başlar.

Adet, endemetriyum tabakasının dökülerek rahim dışına atılmasıdır. O halde adet döngüsünün fazları:
  • Proliferasiyon dönemi
  • Yumurtlama
  • Sekresyon dönemi
  • Adet dönemidir.

Kadınlarda sekresyon dönemi 14 gündür ve sabittir. Diğer bir deyişle, yumurtlamadan sonra eğer gebelik oluşmazsa, 14 gün sonra adet gelir. Kadınlar normalde, 25-40 gün arasında adet görür.

Düzenli adet görmek demek, adetin ne zaman geleceğini bilmek demektir. Yani, mutlaka 30 günde bir adet görmek gerekmez. Eğer bir kadın her ay 10 gün gecikmeyle adet görüyorsa, bu da normal kabul edilir. Düzensiz adet görenler, adetlerinin ne zaman geleceğini bilemezler. Herhangi bir zamanda adetleri başlayabilir.

Yumurtlama zamanını iyi hesaplayın

Düzensiz adet gören kadınlar, ne zaman yumurtlayacaklarını hesaplayamazlar. Düzenli adet gören bir kadın, bir sonraki adetinin ne zaman geleceğini bulmalı ve bulduğu tarihten 14 gün geri gelerek yumurtlama zamanını tahmini olarak hesaplamalıdır. Bulduğu bu tarihten 3 gün öncesinden başlayarak 3 gün sonrasına kadar olan dönem, yumurtlamanın olacağı gebe kalınabilir dönemdir. Örnek verecek olursak, bir kadının 35 günde bir düzgün adet gördüğünü varsayalım ve bu kadın ayın 5′inde son adetini görmüş olsun.

Hesaplarken, bir sonraki adetini bulmak için 35 gün sonraya gidilecek ve ayın 10′u bulunacaktır. Bu tarihten 14 gün önceye gelindiğinde, ayın 26′sına ulaşılır. 3 gün öncesi ve 3 gün sonrası hesaplandığında, 23′ü ile 29′u arası hamile kalınabilir dönem olarak bulunur.

Yumurtlama Dönemi Hesaplama aracını kullanarak adet dönemlerinize göre yumurtlama günlerinizin hangileri olduğunu bulabilirsiniz.

Yumurtlama gününüzün tespiti için bizler meleklermekanı ekibi olarak burada sizler için hazır durumdayız. Aklınıza takılan ve sormak istediğiniz her türlü sorunuzu lütfen bizlere bu konudan iletiniz. Üstelik bu konuya cevap yazmak için kayıt olmanıza gerek yok. En alt sağ alanda bulunan konuyu cevapla butonu yardımı ile sorunuzu gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz sorular tarafımızdan incelenerek hem onay verilmekte, hem de sizlere sorduğunuz soru ile ilgili ivedilikle cevaplar sunmaktayız.

Allah, isteyen tüm anne adaylarına bebek nasip etsin inşAllah. Amiiiin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkür ederiz ,ben son 3 aydır adet düzensizliği yaşıyorum.bu ayki siklusum 24 gün sürdü.ve en son 05,08,11 de adet oldum.yadımcı olurmusun? geçen ayda 12,07 de olmuştum..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ne oldu AySn87 durumunuzda bir gelişme var mı test sonucunu aldınız mı ?
 
Büşra hanım sizin mensiniz henüz gecikmemiş kesin gebelik yok demedik. Mensinizde en az 3 günlük gecikme olursa test yapın önerisinde bulunduk. Henüz durumunuzda bir netlik yok. Bu yüzden sonuç alamadık diye üzülmeyin.
 
Yumurtalıklarda olan iltahabi durum spermlerin yumurtalara ulaşmasını engelleyebilir. Yani sizin yumurtlama gününüzü şaşırmadan bilmniz ve boş geçirmemeniz, hemen hamile kalacağınız anlamını taşımaz. Daha bir çok sebep olabilir. Örneğin spermler kalitesiz olabilir. Ama hamile kalabilmek adına kadınların ilk bilmesi gereken şey bu yumurtlama zamanı. Biz uzun yıllardın bu hususta bir çok yorum alıyoruz. Edindiğimiz tecrübelerde size şunu söyleyebiliriz. Yumurtlama günlerinizi takip ederek en az 6 ay birliktelik yaşadıktan sonra, hamile kalamama durumlarını araştırmanızı öneriyoruz. Umarız en kısa sürede hamile kalır ve bizlerle de bu sevincinizi paylaşırsınız.
 
Selamlar arkadaşlarım ben 27 günde bir hiç şaşmadan adet olan bir kadınım, yaklaşık olarak 1,5 yıldır evliyim ve geçenlerde eşimle konuşarak artık bebek sahibi olmak itediğimiz hususunda ortak karar verdik. Ben yumurtlama yani bu ovülasyon günümü nasıl tespit etmeliyim. Nelere dikkat etmeliyim. Sadece tarih haricinde bunu bilebilecek bir test ya da başka birşey var mı bana yardımcı olur musunuz kızlar ? Teşekkürler ende amin demek istiyorum Herkese nasip etsin Yaradan. Aminnn
 
Merhaba,

Öncelikle gebelik planı öncesi bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun. Gebeliğe engel bir durum varmı bunu saptansın. Şayet üreme ile ilgili herhangi bir probleminiz yok ise eczaneden ovülasyon kitlerin den alın. Günümüzde pratik olarak ovülasyon gününü belirleyen hesaplayıcılar olsada bunlar %100 net sonuç vermiyor. + Vücudunuzda ki değişimleri takip ederek ovülasyon günlerinizi belirleyebilirsiniz. Bu değişimlerden biri servikal mukus incelemesi yani vajinal akıntıyı inceleme .İki regl döneminin ortasında servikal mukus artar .Bu mukus yumurta akı kıvamında esnek bir yapıya sahiptir. Bunun dışında vücut ısısını takip etme var .Bu yöntem çok uğraştırıcı olduğu için pek tavsiye etmiyorum.Vereceğim linkleri inceleyerek, sorunuzla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kadınlar her ay yumurtlarmı ?

Bebek istiyorum nasıl hamile kalırım ?


 
Teşekkür ediyorum artık sizin sayenizde ovülasyon tarihimi daha net olarak hesaplayabileceğim. Bizde korunuyorduk ve eşimle geçen yemekte oturtuk konuştuk hayatımızda eksik olan şeyin bir bebiş olduğuna karar8 verdik ve artık bizde düşünüyoruz. Ama planlayarak ne nedir bilerek yapacağız. dualarınızı bekliyorum kızlar.
 
Geri
Üst