gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Amerikan Mutfağı'ndan Birkaç Öneri

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    süsleme glazürü şekerli süsleme glazürü amerikan mutfak kapatma glazür nasıl sürülür amerikan mutfak nasıl kapatılır Türk mutfağının lezzeti tabi ki bir başkadır. Her zaman böyle çeşitli mutfağı ve kültürü olan bu ülkede olduğum için kendimi şanslı hissederim.Ama biraz da Türk mutfağından çıkıp diğer ülkelerin lezzetlerini tatmak isterseniz sizi hemen Amerikan mutfağına götürerek bir kaç değişik tarif sunuyorum beğeninize. Bakalım nasıl bulacaksınız...


    Amerikaner

    Kullanılacak Malzemeler
    30gr tereyağ veya margarin
    1 fiske tuz
    20-25gr tozşeker (1 veya 1,5 çorba kaşığı)
    1 yumurta
    1 vanilya
    125-140gr un
    1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
    50ml süt

    [​IMG]

    Hazırlanma Şekli
    - Tereyağını krem haline gelene kadar karıştırın Şeker, vanilya ve tuz ile birlikte çırpın Yumurtayı ve aromayı ekleyerek yaklaşık 1 dakika hepsini yüksek hızda çırpmaya devam edin
    2- Unu ve kabartma tozunu karıştırın Biraz süt, biraz un şeklinde aşamalı olarak bütün malzemeyi yumurtalı karışıma yedirin Ne çok sert, ne de fazla akışkan olmayan bir hamur elde edeceksiniz Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye iki kaşık yardımıyla hamurdan yuvarlak toplar koyun Hamur zaten tepsiye koyduğunuz anda minimal yayılacak ve yerleşecek Islak bir bıçakla kenarlarını düzeltin ve yuvarlak hale getirin
    3- Önceden 180-200° C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
    (İlk 15 dakika geçtikten sonra fırını açıp üzerlerine süt sürün)
    4- Kurabiyeleri tel üzerinde soğutun
    5- Pudra şekerini azar azar limon suyuyla karıştırın Diş macunundan biraz daha ince ve akıcı bir kıvama gelene kadar limon suyu ekleyebilirsiniz Eger renklendirmek istiyorsanız, farklı tabaklarda istediğiniz renkle hazırlayın (Pudra şekerli glazür çabuk donuyor Biraz hızlı çalışmakta ve glazürü sık sık karıştırmakta fayda var)
    6- Kurabiyeleri çevirin ve 1-1,5 tatlı kaşığı kadar beyaz glazürden sürün Kaşığın sırtıyla düzeltin Renkli glazürleri arzunuza göre kullanın ve kürdan yardımıyla hafifçe şekiller yapın

    (Kurabiyenin üzerine sürülmüs glazürün donma süresi yaklaşık 5-10 dakika)

    NOT: Kurabiyeler fırında bazen gereğinden fazla yayılabiliyorlar O yüzden fırının önceden ısınmış olması, tereyeğının eritilmemesi ve unun miktarı önemli Ayrıca süsleme esnasında dikkat etmek lazım İlk deneme hemen tutmayabilir Ama eliniz glazürün kıvamına alışınca her şey çok kolay geliyor Bir de bazı süsleme şekillerini tutturabilmek için glazür kıvamlarının farklı olması gerekiyor

     
    Son düzenleme: 6 Nisan 2010
  2. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Jambalaya

    4 kişilik malzemeler
    2 dolmalık biber,
    2 sap kereviz,
    2 baş soğan,
    2 diş sarmısak
    400 g füme sosis,
    200 g jambon,
    2 çorba kasığı sıvı yağ,
    1 çorba kaşığı un,
    2 çorba kaşığı kekik,
    200 g (parboiled) pirinç,
    1 küçük kutu soyulmuş domates,
    400 ml tavuk suyu (komprime olabilir),
    acılı sos,
    2 tutam acı kırmızı biber,
    tuz,
    1 bağ maydanoz


    [​IMG]

    Yapılışı
    Biberleri yıkayın ve şeritler halinde doğrayın Kerevizi de ayıklayarak yıkayın, 1 santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin Soğanları ve sarmısağı ayıklayın, soğanı halka şeklinde kesin, sarmısağı ezin Sosisleri eğimli olarak ince ince kesin, jambonu fındık büyüklüğünde doğrayın Yağı bir tencereye koyun, soğanları pembeleştirin Biberin, kerevizin ve sarımsağın yarısını ilave edin ve 5 dakika öldürün, üzerine un serpiştirin, kekiği ve pirinci katarak tekrar 5 dakika kızartın Domatesleri ilave edin Tencerenin kapağını kapatın, 20 dakika pişirin Kalan sebzeleri, sosisi ve jambonu ekleyin, tekrar 10 dakika pişirin Acılı sos, biber tuz ve karabiber katarak tadına bakın Son olarak kıyılmış maydanoz karıştırın
     
  3. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Party Salad

    Malzemeler
    200 g pirinç,
    400 g et suyu (komprime),
    100 g dilimli salam,
    yarım baş göbek salata,
    3 portakal,
    150 g krema,
    3 çorba kaşığı limon suyu,
    tuz,
    karabiber,
    1 tutam şeker

    Yapılışı
    1 Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın
    2 Salamı şeritler halinde doğrayın Salatayı yıkayın, lokmalar halinde doğrayın ve süzülmeye bırakın
    3 Portakalları keskin bıçak ile soyun, beyaz derilerini çıkarın, dilimleri 3'e bölün, bir kaç dilim ayırın, portakallardan damlayan suyu bir kapta toplayın
    4 Kremaya portakal ve limon suyu karıştırın, tuzunu ve biberini ayarlayın
    5 Bütün malzemeleri birbirleri ile karıştırın ve 30 dakika bekletin Salata yaprakların üstünde servis yapın

    Önemli: Pirinçlerin fazla kabarmaması için sosunu yemekten az önce katın
     
  4. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    MAFFINS

    12 adet
    MALZEME:
    175 gr yabanmersini ve frenküzümü,
    125 ml süt,
    3 paket vanilya,
    250 gr un,
    2 tatlı kaşığı kabartma tozu,
    120 gr şeker,
    1 yumurta,
    50 gr tereyağı

    Garnitür:
    3 portakal


    [​IMG]
    Yapılışı
    1 Fırını 180 dereceye ayarlayın Maffin kalıplarını sıvı tereyağı ile yağlayın
    2 Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve damlamaya bırakın Sütün yarısını vanilya ile kaynatın Meyveleri ilave edin ve hafif ateşte 2 dakika kaynatın, soğumaya bırakın
    3 Unu kabartma tozu ile karıştırın, şeker, yumuşak tereyağı ve kalan sütü ekleyin Hamuru bir tahta kaşık ile karıştırın Son olarak meyveleri koyun
    4 Kalıplara yarıya kadar hamur doldurun Maffinleri yaklaşık 25 dakika pişirin 5 dakika bekleyin, kalıpları ters çevirin
    5 Portakalları dilirnjeyin ve garnitür yapın


     
  5. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0


    Teksas Bonfilesi

    Malzemeler
    1 parça bonfile
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı safran
    1 tatlı kaşığı un
    1 adet taze soğan
    3-4 adet konserve mantar
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı
    Süt, safran, un bir tencereye konur, karıştırıldıktan sonra orta ateşe yerleştirilir Kıvam alana kadar pişirilir Üzerine ince kıyılmış taze soğan, mantar ve tuz eklenir 10 dakika kadar pişirilir Bu arada bonfile ızgarada pişirilir Sonra sos karışımına atılır Birlikte 10-15 dakika pişirilir servis tabağına alınır Haşlanmış brokoli, havuç eşliğinde sofraya getirilir

     
  6. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Harika görünüyorlar Kapiş yapsana bize bunlardan yiyelim :D
     
  7. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    hiç amerikan yemneği yemedim:D hangisini yapsam acaba?
     
  8. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    hemen pasimm ne demek söyle hangisini pişireyim sana :D:D :yemek:
     
Amerikan Mutfağı'ndan Birkaç Öneri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yüksek tansiyon hastalarına birkaç öneri

    yüksek tansiyon hastalarına birkaç öneri

    Aşırı sıcakların geri gelmesi, hipertansiyon hastalarının sağlığını olumsuz etkiliyor. Hipertansiyon, kan basıncının sağlık açısından sakıncalı olan değerlere yükselmesiyle ortaya çıkıyor. Acıbadem Bursa Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cem Heper, hipertansiyonda, kan damarlarının kan basıncını ayarlama görevini yapamadığını belirterek, ısı artışlarına karşı hastaların sık sık duş...
  2. Annelerimize birkaç küçük öneri   :

    Annelerimize birkaç küçük öneri :

    BİRKAÇ KÜÇÜK ÖNERİ Anne sütü almayan bebeklerde ek besinlere 4. aydan erken başlanması durumunda besinlere tahammülsüzlük, ishal, alerji ve uzun vadede ise demir eksikliği ve kansızlık ortaya çıkabilir. Ek besinlere başlandıktan sonra anne sütü kesilmemelidir. Çünkü anne sütündeki bazı maddeler sindirime yardımcı olmaktadır. Çiğneme, bebekler için zor bir harekettir. Dolayısıyla...
  3. yaramaz çocuklar için birkaç öneri

    yaramaz çocuklar için birkaç öneri

    yaramaz çocuk bakımı Çocuğunuz laftan anlamıyor ve sözünüzü dinlemiyorsa onunla başa çıkmanın yollarını öğrenmelisiniz. Küçük cezalar verin Çocuğunuzun cep harçlığının bir bölümünü yaptığı her yaramazlıktan sonra geri alın. Yaramazlığı iyice artarsa haftalığını kesin ya da en sevdiği oyuncağını alın. 'Uslu' bir çocuk olana kadar oyuncağını geri vermeyeceğinizi söyleyin. Blöf işe...
  4. Birkaç öneri..

    Birkaç öneri..

    Evinizde mayonez yaparken: Zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayoneziniz daha uzun zaman bozulnadığını göraceksiniz. * Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz. * Balık çorbası yaparken: Suyunun daha lezzetli olması için balıkları en*az 45*60 dakika kaynatın.Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın. Karnabahar...
  5. Çarpıcı Gözler İçin Birkaç Öneri

    Çarpıcı Gözler İçin Birkaç Öneri

    Hepimiz biliyoruz ki kızlar çarpıcı gözler güzelliğin birinci kuralıdır... Sizlere vereceğim birkaç basit öneri ile sizde gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkarabilirsiniz... İşte size birkaç öneri... Kaş altına açık ton far uygulayın. Günlük makyaj için tek ton farı kirpik dibinden kaş altına kadar uygulayabilirsiniz. Krem farları ayrı ayrı kullanmanız gerekli. Aksi halde çok...

Sayfayı Paylaş