gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Ançuez ezmesi

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Melişlerim yemeklerinizin yanına yakışacak bir ezme tarifi buyrunn:9 Malzemeler
    1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari
    6 adet ançuez zeytinyağına yatırılmış
    1 kahve fincaanı maydonoz kıyılmış
    2 çay kaşığı limon suyu
    3 adet yumurta
    100gr tereyağ
    karabiber
    tuz

    Hazırlanışı

    Yumurtaları katı olarak haşlayın sarılarını alıp iyice ezin.Avçuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra blendır yardımıyla macun haline getirin.Kaparileri havanda iyice dövün.Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra tahta kaşık yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin.Sonra buna tuz,karabiber serpip maydonoz ,yumurta sarısı,kapari ve ançuez ilave edin.İyice karıştırıp bir birine yedirdikten sonra 1_2 damla limon suyu damlatın.Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi kanape ekmeklerine sürüp servis yapın.


     
Ançuez ezmesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ançuez ezmesi

    ançuez ezmesi

    MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz HAZIRLANIŞI Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün....
  2. Antep Ezmesi

    Antep Ezmesi

    acılı antep ezmesi tarifi ezme çeşitleri antep ezmesi tarifi ezme cesitleri Malzemeler 6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş 1 çorba kaşığı acı biber salçası 2 soğan rende süzülmüş 1 demet maydanoz ince doğranmış 1 tatlı kaşığı acı pul biber tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1/2 limon 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar...
  3. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  4. Badem ezmesi

    Badem ezmesi

    Malzemeler: 1 su bardağı toz badem 1 su bardağı su 1.5 su bardağı tozşeker 3 damla limon suyu Süslemek için Soyulmuş badem Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. *Tahta bir kaşık yardımıyla şerbeti beyazlaşıncaya kadar çırpın. Toz bademi ilave edip yoğurun....
  5. haşhaş ezmesi

    haşhaş ezmesi

    marketten tohum halinde haşhaş aldım bunu nasıl kullanacağım yani ezme işlemini nasıl yapacağım bana yardımcı olursanız sevinirim

Sayfayı Paylaş