gebe
  1. KeLeBeK's

    KeLeBeK's Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.223
    Beğenilen Mesajlar:
    186
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Ҝє£єβєҜ'£єЯ Ď¡¥àЯı

    Baklalı Fava

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında KeLeBeK's tarafından paylaşıldı.

    Fava herkesin sevdiği bir meze değildir aslında ama sevenlerinin de yerini başka bir şeyle dolduramadığı değişik bir lezzettir.Daha çok Ege Bölgesinde yaygın olan bu meze bakla, dereotu ve soğanın eşsiz bir birleşimidir.. [​IMG]

    Malzemeler
    • 2 adet soğan
    • 3 su bardağı su
    • ½ demet dereotu
    • 1 adet limonun suyu
    • 1.5 su bardağı kuru bakla
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • Tuz
    Yapılışı
    1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz baklayı süzün.
    2. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavurun.
    3. Süzülmüş baklayı, tuz ve şekeri kavrulmuş soğanlara ilave edin ve karıştırın.
    4. Üzerine 3 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
    5. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla tamamen eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
    6. Piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ve limon suyunu ve dereotunu ilave edin.
    7. Yuvarlak cam bir kaseye koyun ve soğumaya bırakın.
    8. Soğuduktan sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve servis yapın.

    Afiyet olsun.
    Notlar:
    • Fava soğuduktan sonra üzerini maydanozla süsleyebilir ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servise sunabilirsiniz.
    • Kuru baklayı bir gece önceden suda bekletmediyseniz düdüklü tencerede pişirerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.


    yiğin gari:D


     
Baklalı Fava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fava

    Fava

    Fava, rakı masalarının vazgeçilmez mezelerindendir. Lezzetinin yanında besleyici değeri de oldukça yüksektir. Özel davetlerde de hazırlayabileceğiniz bu tarifle masanızı zenginleştirebilir, konuklarınızın beğenisini kazanabilirsiniz. Malzemeler 2 bardak kuru bakla 3-4 su bardağı su 1 küçük soğan 1 orta boy patates 1 havuç 2 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1...

Sayfayı Paylaş