gebe
  1. Mirmiga

    Mirmiga Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    893
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Besleyici Taneler: Pirinç

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Mirmiga tarafından paylaşıldı.

    Öğünlerimizde hemen her gün türlü şekillerde tükettiğimiz pirinç, diğer ülkelerin mutfaklarında da özel bir yere sahip. Pirinç B vitaminleri, lif ve mineraller özellikle de kalsiyum ile demir açısından çok zengin bir besin. Et ve sebzelerle bütünleşerek besinsel değeri daha da artıyor. Pirincin içeriğinde kaliteli protein ve zengin aminoasitler bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında pirinç makarnaya oranla daha çok besinsel değerler içeriyor. Yüksek miktarda nişasta içeriyor. Bu nedenle 1-2 saat içinde hazmedilebiliyor. Oysa makarnanın hazmı daha uzun sürüyor, 3-4 saat gibi. Kolesterol içermiyor. Düşük miktarda sodyum içermesi nedeniyle kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına pirinç yemeleri öneriliyor. İdeal bir dengeleyici. Mide sorunları olanlar, hazımsızlık çekenler ve karaciğer rahatsızlığı olanlara pirinç iyi geliyor. Rafine pirince oranla kepekli pirinç daha yararlı. Vitamin, mineral, lipid ve besinsel lifler açısından daha zengin. Kepekli pirinç parlak rengini daha fazla yağ içermesine borçlu. Ancak beyaz pirince göre daha uzun süre pişmesi gerekiyor.
     
Besleyici Taneler: Pirinç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pirinçlerin ışıltısı

    Pirinçlerin ışıltısı

    Pirinç eşyalarınızı parlatmak için, temizleme suyuna birkaç damla limon damlatın ve bununla iyice ovuşturarak silin. Yataklarınızın pirinç başlarını, sıkılmış yarım limonla iyice ovuşturun, pırıl pırıl olacak ve içiniz rahat edecek.
  2. Pirinç salatası

    Pirinç salatası

    KAÇ KİŞİLİK: 8 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1.5 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tel şehriye 3 arpacık soğan 2 pırasa 2 havuç 4 çay bardağı su 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye Sos için: 2 konserve salçalık kırmızıbiber 1 limonun suyu 6 çorba kaşığı üzüm sirkesi 6 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: *...
  3. Pirinç Örgüsü:

    Pirinç Örgüsü:

    pirinç örgüsü Pirinç Örgüsü: 1. sıra: 1 ilmeği yüz 1 ilmeği ters örerek sıra sonuna dek gidin. 2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.
  4. pirinç tarlaları

    pirinç tarlaları

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  5. tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    pilavın tane tane olması için pirinç pilavı nasıl olur pilav yapma pilav nasıl olur Mükemmel Pilavın Sırları Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon...

Sayfayı Paylaş