gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Beyaz Salça

    Konu, 'Salçalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    salçanın tarihçesi Malzemeler: Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta


    HAZIRLANIŞI :
    Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir. Beyaz salça şöyle yapılır:
    Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır. Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır. Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır. 15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir. Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.

     
  2. gloory

    gloory Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Beyaz Salça
    daha önce hiç duymamıştım beyazsalçayı sağol emeğine sağlık..
     
  3. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: Beyaz Salça

    hmm enteresannn demekki daha bilmediğim çok şey var lafa bak sanki mutfakta iddialıydımda bilmediğim yeni bişeyle karşılaşmış gibi yazdım:D:D
    paylaşımın için tşkler canım;)
     
  4. filizcan

    filizcan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Beyaz Salça

    sütle yapılana basamel sosda denir fırın yemeklerine cok yakısır fırın icin yapılan sosa yumurta konulur istege göre sarımsakda konulabilinir un yagla kavrularak yapılan bir islemdir kolay gelsin kızlarrr
     
Beyaz Salça konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Muşambaya salça damlarsa

    Muşambaya salça damlarsa

    Mutfağınızda yerde veya masanızın üzerine serili muşambaların üzerine salça damladıysa, çok kolay yöntemle bu lekeden kurtulabilirsiniz. Bir miktar asetonu bir bezin üzerine döküp, muşambalarınızı bununla silin, lekenin yok olduğunu göreceksiniz.
  2. salça deyil salsa :)))

    salça deyil salsa :)))

    lsa, İspanyolca'da kelime anlamı olarak sos ya da salça'dır. Malzemesi nerede yapıldığına bağlı olarak değişen bir salça. Fakat buradaki tek gerçek içinde çok fazla baharat olduğudur!!! Birçok popüler müzikte olduğu gibi, salsa da Afrika'nın, yeni dünya'nın kozmopolit kültürüyle buluşmasıyla ortaya çıkmıştır. Salsa'nın 1930'larda ya da 1940'larda Küba'da başladığı söyleniyor. Aslında tartışma...
  3. Eski domates salçasını tatlandırma

    Eski domates salçasını tatlandırma

    Domates salcaniz cok eksi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc, salcanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
  4. Kahvaltılık salça

    Kahvaltılık salça

    kahvaltılık biber salçası kahvaltılık salca salçalı cevizli salça salça Malzemeler: 4 kırmızı biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı ceviz içi 1 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek içi Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Hazırlanışı: *Kırmızı biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini...
  5. SAlçanın Faydaları

    SAlçanın Faydaları

    salça salçanın faydaları salça nasıl yapılır domate salçası nasıl yapılır salça hakkımda bilgi için yazımıza buyrun melekler Evlerde yemeklerimiz için kullandığımız salçanın ne gibi faydaları var acaba diye hiç düşündünüz mü melekler :) meraklı ben gene bunun yararlarını merak ettim ve benim gibi bilmeyenlerin için araştırdım buldum. domates salçası yada biber salçasının bizler için ne gibi...

Sayfayı Paylaş