Etli Topalak

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Etli Topalak
et topalağı et topalagı etli topalak topalagi un topalağı
Malzemeler

1 kg yağsız dana kıyması
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı köftelik bulgur
margarin yağı-etsuyu veya sıcak su
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı un
Tuz-karabiber-kekik
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut

Yapılışı

Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur. Salçası da konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya et suyu konur. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir.
 
Geri
Üst