gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Ekşili Taraklık Tavası

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Kullanılacak Malzemeler
    • 1 kg. kuzu pirzolası (taraklık yerinden)
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 1 adet orta boy ayva
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı toz karabiber
    • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da ½ limonun suyu
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
    Hazırlanma Şekli
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tencerede veya yüksek kenarlı yayvan bir tavada tereyağını erittikten sonra pirzolaların her iki tarafını çevirerek kızartın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayarak etlerin üzerine ilave edin ve pembeleşinceye kadar çevirin. Salçayı da az suda sulandırarak ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Ayvayı yıkayıp, kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin; çekirdekli kısımlarını kesip attıktan sonra dilimleri, etlerin içine sıcak et suyu veya sıcak su ile birlikte ilave edin. Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Etler kemiklerinden ayrılacak hale gelince tuz, karabiber, toz şekeri ekleyerek karıştırın. Ateşi kapatmadan önce nar ekşisini de (veya limon suyunu) katıp, bir kez karıştırdıktan sonra, bir taşım kaynatıp, tencereyi ocaktan alın.
    Servis tabağına yemeğin suyundan biraz dökün. Üzerine pirzolaları ve ayvaları arzunuza göre yerleştirin. Sonra yeniden suyundan gezdirerek sofraya getirin.
    [/FONT]

     
  2. elisabetta

    elisabetta Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    179
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    güzell tuttum bu tarifi
     
Ekşili Taraklık Tavası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ekşili köfte

    ekşili köfte

    Malzemeler: (4-5 kişilik) 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tepeleme un 1 adet yumurta 5-6 su bardağı soğuk su tuz (pişip ılındıktan sonra içine katılacak 1 tatlı kaşığı nane 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ Köftesi için: 200 gr kıyma 1 neskafe fincanı pirinç 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Köftelik malzemeleri bir kaba koyup güzelce karın ve fındıktan birazca büyük...
  2. Ekşili çorba

    Ekşili çorba

    Bir kimsenin, rüyada sigir eti ile eksili çorba pisirdigini ve on | dan yedigini görmesi, o sahsin faydali ve iyilik sahibi bir adam olduguna ve elde edilecek malla güzel bir sekilde geçinmesine isarettir. Çorba koyun eti ile pismisse, halkin ileri gelen ve büyükleri yaninda serefli ve izzetli bir hayat sürmesine isarettir. Eger serçe kusu etiyle pisirilmis olursa, o sahsin devlet ricali...
  3. Uskumru tavası

    Uskumru tavası

    Uskumru tavası tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -10 adet uskumru (temizlenmiş) -tuz -200 gr. soğan(ince kıyılmış), (2 orta boy) -15 gr. un (2 çorba kş.) -90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.) -1 adet limon (suyu). Yapılışı: 1.Uskumruları yıkayıp süzdürün, Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın....
  4. Kilis Tavası Resimli

    Kilis Tavası Resimli

    Kilis tavası tam olarak nasıl yapılır melekler. Yahu öyle bir canım çekti bu saatlerde zıvanadan çıkıyorum artık. Evde olduğum için pek susamıyorum ama Allah'ın gücüne gitmesin de acayip acıkıyorum ya. Birazda dombilimiyim neyim :D:D Şimdi bana kilis tavası tarifi verin yerinizede yiyeyim :D:D Ohh yanında mis gibi pideyle varyaa bide ayran yaparım. E hadi bekliyom :D
  5. Nefis Kilis Tavası Tarifi

    Nefis Kilis Tavası Tarifi

    kilis tavası, tarifi, reçetesi, malzemeleri, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler Kilis'in meşhur yemeği Kilis tavasi ,genelikle Kilis`de, kasaba sipariş verilir, kasap hazirlayip sipariş eden kişinin evinin yakınındaki fırına pişmesi için yollar ve fırında pişince sıcak sıcak eve yollanır melekler :) Adet böyledir. Yanında taze pişmiş tırnak ekmeklerle ve koyu...

Sayfayı Paylaş