gebe
  1. fuhrer_albay

    fuhrer_albay Forum Okuru

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında fuhrer_albay tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
    3.5 Bardak Su veya Et Suyu
    1 Orta Boy Soğan
    4-5 Kuru Kayısı
    1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem
    300 gr. Kestane
    1 Çay Kaşığt Tarçın
    1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    Karabiber, Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin.
    Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun. Et suyu, tuz ve şekeri katıp önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin. kayısıları süzüp ufak ufak doğrayın ve tavaya ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun.
    Haşlanmış kestaneleri dörde bölün. Pilavınıza önce soğan, badem ve kayısıları ekleyin. Birlikte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyerek karıştırın, en son kestaneleri katıp ateşi kapatın. Böylece kestanelerin ufalanmasına engel olabilirsiniz.
    Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın.
    Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın.


     
Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli Pilav

    Kestaneli Pilav

    MALZEMELER 250 gr kestane 4 su bardağı su tavuk veya etsuyu 2 su bardağı pirinç iki çorba kaşığı tereyağ tuz HAZIRLANIŞI Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp,...
  2. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  3. Bademli Kayısılı elmalı muffin

    Bademli Kayısılı elmalı muffin

    Klasik kek tarifimize malzemeler ekleyerek uydurma bir muffin :) ama inanılmaz lezzetliler. Özellikle pişerken mutfaktan gelen koku harikaydı. Malzemeler: 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 adet elma ( küp kesilmiş) 8-10 adet kuru kayısı ( küp kesilmiş) 80-100gr. badem ( blender ile toz haline...
  4. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...
  5. Bademli kayısılı keşkül

    Bademli kayısılı keşkül

    Misafirlerinizmi geldi yemekten sonra mutlaka güzel bir tatlı sunmamız lazım ozaman bu tatlı size göre görünüşü ve tadıyla on numara.. :tik: Malzemeler • 1 su bardağı file badem (çekilmiş badem içi) • 3 adet yumurta sarısı • 2 su bardağı toz şeker • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorbakaşığı un • 1 paket vanilya • 6 bardak süt • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi • 10-12 adet...

Sayfayı Paylaş