gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    enginarın karaciğer dostu olduğunu biliyormuydunuz?

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    karaciğer enzimlerini düşüren bitkiler karaciğer dostu yiyecekler enzimlerini düşüren yiyecekler enzimleri nasıl düşürülür enzimleri nasıl düşer Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Enginar şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze durumunda.


    Ege ve Marmara bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilen enginar, yazın gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarını da süslemeye başladı.

    Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmeyen; ancak şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze olarak akademik literatürde yerini alıyor. Enginarın, karaciğeri yenilemesinin yanı sıra karbonhidratların kolayca yakılmasını sağlamasıyla en etkili zayıflatıcı olduğu da ortaya çıktı.

    Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Malyer, A ve C vitaminlerinin yanında kalsiyum, potasyum, demir, manganez, fosfor gibi mineraller ihtiva eden enginarın, önemli bir besin kaynağı olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Malyer, yapısında bulunduğu fenolik bileşiklerden dolayı karaciğer toksinlerini temizleyici (antihepatoksik) özelliğe sahip enginarın diğer faydalarını şöyle sıraladı:

    "Safrayı uyarıcı (kloretik), idrar söktürücü (diüretik), kolestrol düşürücü (hipokolesterolemik) ve kan yağı seviyesini düşürücü (antilipidemik) etkisi bulunuyor. Enginarda bulunan ana kimyasallar çeşitli olmakla beraber, karaciğer üzerindeki olumlu etkilerinde bitkinin yapraklarında yoğun olarak bulunan sinarin (cynarin) adlı madde rol oynuyor. Sinarin karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım ediyor. Araştırmalar, enginarın toksinlerin etkilerine karşı karaciğeri koruduğunu gösteriyor."

    Karaciğerdeki kan dolaşımını artırdığı ve hücre bölünmesini teşvik ettiği bilenen enginar, böylece gıdaların enerjiye dönüşmesinde büyük rolü bulunan karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Enginarın en önemli etkisi ise kan yağı seviyesini düşürmesi. Karaciğerdeki yağ depolarını harekete geçiren enginar, kolesterol sentezi oranının düşürülmesine yardımcı oluyor. Yapılan çalışmalarda enginarın kandaki toplam kolesterolün, LDL ve trigliserit miktarının düşürülmesine yardımcı olduğu gözlemlendi.

    Ayrıca karbonhidratların yanmasına büyük katkı sağlayan enginar, zeytinyağlı yemeğinin yanı sıra zayıflama maksatlı, çiğ olarak suyla kaynatılıp, suyu içilerek de kullanılıyor. Bir kafa enginar kabukları kesildikten sonra dörde bölünerek 3 kilogram suda kaynatılıyor. Su fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak, 10 dakika kaynamasına devam ediyor. Su süzülerek, sabah akşam aç karna 1 su bardağı içiliyor. Su buzdolabında saklanırken, haşlanan enginar da salata olarak tüketilebiliyor. Kaynamayla enginardaki amilaz enziminin suya geçmesi sağlanıyor, bu enzim karbonhidratların yakılmasını, dolayısıyla da yağların çözülmesini sağlıyor

     
enginarın karaciğer dostu olduğunu biliyormuydunuz? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kaç çeşit öksürük olduğunu biliyormuydunuz

    kaç çeşit öksürük olduğunu biliyormuydunuz

    TUVALET ÖKSÜRÜĞÜ Tuvaletin kapısı vurulduğunda içerdeki kişinin çıkardığı öksürme sesidir. Sadece tuvaletin dolu olduğu anl..... gelir, üzerinde durulması gerekmez. Öksürük sesini gaz çıkarma sesi de izleyebilir. KONSER ÖKSÜRÜĞÜ Ciddi bir öksürük tipi olup, bulaşıcıdır. Konser gibi uzun süre sessizlik gereken ortamlarda parça aralarında iki üç dinleyicinin başlattığı ve tüm salona yayılan,...
  2. Un'un patlayıcı özelliği olduğunu biliyormuydunuz?

    Un'un patlayıcı özelliği olduğunu biliyormuydunuz?

    Unun böyle bir özelliği olduğunu ilk defa duydum ve şaşkınım doğrusu arkadaşlar unun 3 zararlı beyazdan biri olduğunu biliyordum ama bu kadarı aklıma bile gelmezdi.D:D Tarihte kayda geçen ilk un patlaması 1785 yılında İtalya'da Turiri'de bir ekmek fırınında, bir lambanın un tozunu tutuşturması sonucu oldu. Ölüme ve fazla zarara yol açmayan bu patlamadan sonra konu unutuldu gitti. Modern...
  3. Karaciğerin dostu Enginar

    Karaciğerin dostu Enginar

    Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu enginarın karaciğerin en yakın dostu olduğunu belirterek sofralarımızda enginara daha çok yer vermemizi önerdi. Enginarın içerdiği en önemli etkin maddelerden biri cynarin’dir. Daha zengin olarak enginarın yapraklarında bulunan cynarin gerçek bir karaciğer dostudur. Aynı anda hem karaciğeri uyararak safra asidi salgılamasını, hem de safra kesesini...
  4. Sirkenin böyle marifetleri olduğunu biliyormusunuz

    Sirkenin böyle marifetleri olduğunu biliyormusunuz

    meleğin marifetleri Sirke çok faydalıdır fakat ben kokusundan dolayı pek kullanmam....Ama sirkenin bu kadar marifeti olduğunu okuduktan sonra sirkeyi kullanmayı birkez daha düşünücem... Buyrun hanımlar mutfaktan temizliğe sirkenin sayısız marifetleri :tik: Bilgisayar ve çevre birimleri temizler: Bilgisayarınız, yazıcınız, faks makineniz ve diğer ev ofis araçlarını tozdan uzak tutarsanız...
  5. Cömert yada cimri olduğunuzu biliyormusunuz?

    Cömert yada cimri olduğunuzu biliyormusunuz?

    Sual: Cimri âlim olur mu? CEVAP Bilgili olmak ayrı şey, ilmi ile amel etmek ayrı şeydir. Dünyada yapılan bir iyiliğe ahirette 700, hatta daha fazla sevap verileceğine inanan kimse, cömert olmaya gayret eder. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Allah katında, cömert cahil, cimri âlimden daha kıymetlidir.) [Deylemi] (Cimrilikle iman, bir kulun kalbinde asla birlikte bulunamaz.) [Nesai] (Cimri...

Sayfayı Paylaş