gebe
  1. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa

    Hangi hastalığa hangi meyva sebze yenmeli ?

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında AuSSie-AnGeL tarafından paylaşıldı.

    havuç nasıl yenmeli ananas nasıl yenmeli Meleklerim kış geliyor ve hastalıklar artıyor... Peki bu hastalıkların yoğunlaştığı şu günlerde hangi hastalığa hangi meyveler iyi geliyormuş öğrenelim... Bize faydalı olan meyva ve sebzelerdende bol bol tüketelim... [​IMG]

    İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.

    Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

    Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.

    Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.

    Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.

    Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.

    Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.

    Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.

    Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

    Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir.

    Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.

    Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.

    Armut: Kalp – damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.

    Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.

    Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.

    Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.

    Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.

    Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.

    Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.

    Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.

    Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.

    BAŞ AĞRISINA KARŞI ELMA İLE KEREVİZ

    Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.

    Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.

    Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.

    Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.

    Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.

    İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.

    Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.

    Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.

    Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.

    Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.

    Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.

    Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.

    Boğaz ağrıları: Turp + limon.

    Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.

    Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu



     
Hangi hastalığa hangi meyva sebze yenmeli ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hangi Hastalığa Karşı Hangi Yiyecek Yenmeli

    Hangi Hastalığa Karşı Hangi Yiyecek Yenmeli

    basurda yenmemesi gereken yiyecekler hemoroid yenmemesi gerekenler basur gerekenler sarılıkta hemoroid gereken yiyecekler Bütün hastalıkların tedavisi doğada var...Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Ama hangi besini nasıl kullanıcağımız hangi hastalığı karşı kullanıcağımızı bilmiyoruz diyorsanız işte cevabı...
  2. Hangi Ruh Durumunda Hangi Besinler Yenmeli

    Hangi Ruh Durumunda Hangi Besinler Yenmeli

    Ruh durumumuz herzaman aynı değildir ister istemez sürekli olarak değişimler gösterir. Güzel oldukça neşeli başlayan bir gün trafik sıkışıklığıyla, tuttuğumuz takımın maçı kaybetmesiyle, sevgilimizle yapacağımız küçük bir tartışmayla bile birden kabusa dönüşebilir. İnsanların ruh durumu ve beslenmesi arasında doğrudan bir ilişki mevcuttur. Hayal kırıklıkları, endişe, bezginlik, aşırı öfke,...
  3. Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor?

    Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor?

    Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor bilmek istermisiniz o halde aşağıdaki sizler için edindiğim ve aktardığım yazıyı inceleyip okumanızı tavsiye ederim. Doğanın bir eczane olduğunu savunan uzmanlar, hastalıklarla doğal savaş programı hazırladı. Program, hangi hastalığa karşı neler yenmesi gerektiği konusunda rehberlik ediyor.Cilde Urfa’nın acı pul biberi, mideye hardal, depresyona...
  4. Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli

    Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli

    ayva mevsimi mevsim sebzeleri tablosu kırmızı pancar hangi mevsimde olur dut hangi mevsimde olur ayva mevsimi ne zaman Kızlar ben şahsen bu dondurulmuş gıdalar çıktığından hangi meyve hangi mevsimde olurdu ne zaman yenirdi unuttum.... Her meyveyi zamanında yememiz gerek ama bu artık pek mümkün olmuyor....Eğer sizde sağlıklı beslenmek meyve ve sebzeleri mevsiminde yemek isterseniz buyrun size...
  5. Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir

    Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir

    nisanda hangi balık yenir nisan ayında hangi balık yenir Hangi ayda hangi balık daha lezzetli olur, hangi ayda hangi balıklar yenir işte cevabı :tik: Ocak ayı: Lüfer, palamut, kefal, hamsi iyice yağlıdır; çinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, tekir, kırlangıç boldur; mercan, sinarit az da olsa çıkar. Eskiden kılıç da yakalanırmış. Çipura lezzetini muhafaza eder. Midye...

Sayfayı Paylaş