gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Havuç Sote

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Havuç Sote Malzemeler

    500 gr küçük soğan
    750 gr havuç
    50 gr margarin
    Tuz ve karabiber
    Toz şeker
    1/2 demet maydanoz
    2 demet taze soğan
    Yemeğin Tarifi

    Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın. Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin. Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın. Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz.
    Afiyet Olsun! :)


     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Havuç Sote
    havuçun sotesinide duymamıştım valla denemek lazım emeğine sağlık canım
     
Havuç Sote konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hint Usulü Tavuk Sote

    Hint Usulü Tavuk Sote

    MALZEMELER 500 gr kuşbaşı tavuk 1 adet soğan 2 veya 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kişniş 4 çorba kaşığı yoğurt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda çevirin. Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin. Kimyon, köri kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın. En son yoğurdu ekleyip 30...
  2. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  3. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. renkli biber sote tarifi

    renkli biber sote tarifi

    renkli biber renkli biberler tarifi biberli tavuk sote biber sote biberler Malzemeler: 2 adet dolmalık kırmızı biber 2 adet dolmalık sarı biber 2 adet dolmalık turuncu biber 2 adet dolmalık yeşil biber 2 adet domates 2 yemek kaşıgı zeytin yagı bir fiske tuz 1 tatlı kaşıgı elma sirkesi Hazırlanışı: dolmalık biberleri dikey olarak dörde bölüyoruz daha sonra ince şeritler halinde yarım halka...
  5. Mantarlı böbrek sote

    Mantarlı böbrek sote

    Malzemeler: 8 koyun böbreği 8 soğan 300 gr mantar 4 sivri biber 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 4 domates 3 sarı kiraz domates 4 dal maydanoz 1.5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı: *Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri...

Sayfayı Paylaş