gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Hint usulü karides

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 kişi için 24 adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides
    1 çorba kaşığı margarin
    az tuz
    1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
    2 çorba kaşığı konyak
    2 kahve fincanı beyaz şarap
    1 çay fincanı et suyu yoksa su
    2 çay kaşığı köri
    1 tatlı kaşığı silme un
    1 tatlı kaşığı tereyağı


    HAZIRLANIŞI
    Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp karidesleri ve tuzu ekleyip hızlı ateşte bir kere alt üst edip karıştırın. Konyağı ilave edin. Tencereyi eğin ve alevlendirin. Üzerine köri koyup bir kere karıştırın. Beyaz şarap ve et suyunu da ekleyin. Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin. Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin. İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin. Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz.


     
Hint usulü karides konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hint Usulü Tavuk Sote

    Hint Usulü Tavuk Sote

    MALZEMELER 500 gr kuşbaşı tavuk 1 adet soğan 2 veya 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kişniş 4 çorba kaşığı yoğurt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda çevirin. Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin. Kimyon, köri kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın. En son yoğurdu ekleyip 30...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Hint usulü havuç

    Hint usulü havuç

    Malzemeler: 1 Ç.K. Margarin 1 Ç.K. Tereyağı ¾ çay kaşığı kimyon Bu karışımı 30 saniye kadar kısa bir müddet kavur. DİĞER MALZEMELER : ½ kg Havuç Kalınca kibrit çöpü gibi doğranmış 1 Çay Kaşığı Zencefil (Ginger) 1 Kahve fincanı kıyılmış yesil biber 1 Çay Kaşığı Kişniş (Coriander) ¼ Çay Kaşığı Safran 6 Çorba Kaşığı Su -Yapılışı- Yukarıda yazılı malzemeyil erimiş kimyonlu yağa katınız ve...
  4. Hint Usulü Balık Yahnisi

    Hint Usulü Balık Yahnisi

    Malzemeler 800 g beyaz etli balık filetosu , 6 domates , 2 diş sarmısak , 1 çorba kaşığı köri , 3 çorba kaşığı krema , 100 ml su , 1 çorba kaşığı kişniş , kıyılmış defne yaprağı , tuz ve karabiber Balıkları iri parçalar halinde kesin. Domatesleri soyun ve doğrayın. Sarmısağı dövün. Domates, sarmısak, köri ve suyu integral, cam kapaklı sığ tencerenin içine koyun. Tuz ve karabiberi ilave edin....
  5. Meksika usulü karides

    Meksika usulü karides

    Malzemeler: 150 gr jumbo karides Acı sos (miktarı isteğe bağlı) Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı Meksika baharatı 1 çay kaşığı kişniş 3-4 diş sarımsak Tuz Hazırlanışı: Sıvıyağı bir tavada ısıtın. Karidesleri ekleyerek soteleyin. 2-3 dakika soteledikten sonra Meksika baharatı, tuz, acı sos ve sarımsağı ilave edin. Ocaktan almadan önce kişnişi ekleyip sıcak servis yapın.

Sayfayı Paylaş