gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap
    2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
    1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
    25 gr şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu
    Tuz
    Tatlı kırmızı biber


    Yemeğin Tarifi
    Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin. (Aşçının önerisine bakın)
    Mangalı ısıtın. Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin. Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün.
    Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın.
    SERVİS ÖNERiLERi: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz. Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir.
    ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz.
    AŞÇININ ÖNERİSİ: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır. Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur.

     
Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 adet tavuk budu 1 çorba kasığı hardal 3 adet mantar, 1 adet havuç 4 dilim kasar peyniri 1 cay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Yemeğin Tarifi Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın. Rulo...
  2. Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Malzemeler 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu Yemeğin Tarifi Zeytinyağını...
  3. Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr. Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin....
  4. Portakalli Tavuk Budu

    Portakalli Tavuk Budu

    Malzemeler: - 4 adet tavuk budu - 6 yemek kaşığı soya sosu - 1 tatlı kaşığı kişniş - 1 tatlı kaşığı biberiye - 2 diş sarmısak - 4-5 dal maydonoz - 1 adet portakal - 1 yemek kaşığı tuzot - 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı: Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Soya sosu, kişniş, biberiye ve tuzotu bir kasede karıştırıp ayıklanmış yıkanmış butları soslo ovup fırın kabına yerleştirin....
  5. Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet 25 gramlık dana jambon 4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü 175 gr arpacık soğanı Sos için: 75 gr soğan 275 ml sek beyaz şarap 1 kokulu otlar buketi 1 tavuk suyu tableti 275 ml kaynar su 15 gr tereyağ 20 gr un Garnitür olarak: 125 gr brokoli 175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş) HAZIRLANIŞI İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst...

Sayfayı Paylaş