gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber
    300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap
    500 gr. Kereviz Sapı
    1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
    Şeker
    1 Tatlı Kaşığı Sirke


    Yemeğin Tarifi
    Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.
    Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun.
    200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.
    Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin.
    Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.
    Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.
    Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.
    Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

     
Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 adet tavuk budu 1 çorba kasığı hardal 3 adet mantar, 1 adet havuç 4 dilim kasar peyniri 1 cay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Yemeğin Tarifi Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın. Rulo...
  2. Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Malzemeler 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu Yemeğin Tarifi Zeytinyağını...
  3. Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 1/2 küçük soğan, iyice doğranmış 25 gr şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Tatlı kırmızı biber Yemeğin Tarifi Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm...
  4. Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari Yemeğin Tarifi Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin...
  5. Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)

    hamilelikte kırmızı şarap hamilelikte karides yemek şaraplı karides MALZEMELER 1 kg jumbo karides 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor) 1 kg domates 1 su bardağı kırmızı şarap Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber Bira HAZIRLANIŞI Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli...

Sayfayı Paylaş