gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Kanser en çok neyi sever?

    Konu, 'İnsan bilimleri' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Kanser en çok neyi sever? Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg 'un buluşunu öğrenir. 1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sağlıklı bir hücreyi kanser hücresinden ayıran şeyin ne olduğunu bulmuştur. Bu, o kadar önemli bir buluştur ki, Otto Warburg'a Nobel ödülü kazandırmıştır.

    Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır. Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz – anaerobik- hücre solunumuyla yer değiştirmesidir.

    Warburg'un buluşu bize başka neleri anlatmaktadır? Birincisi, kanser, normal hücrelerden çok farklı bir biçimde aaaabolize olmaktadır. Normal hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçınır. Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanılan bir yöntemdir.

    Bu buluşun bize anlattığı başka bir şey de, kanserin bir mayalanma (fermantasyon) süreciyle aaaabolize olduğudur.

    Kanserin aaaabolizması normal hücre aaaabolizması ndan 8 kat daha fazladır.

    Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya şu tablo çıkıyor: Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalışır. Kanser devamlı açlıktan ölmenin eşiğindedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep etmektedir. Besin alımı kesilirse kanser açlıktan ölmeye başlar. Tabii kendisini beslemek için vücudun şeker üretmesini sağlayamazsa. ..

    Proteinlerden şeker

    Bu ziyan sendromuna kaşeksi denir. Kaşeksi vücudun proteinlerden (evet, doğru duydunuz, karbonhidratlardan veya yağlardan değil de, proteinlerden) "glükoneogenez (yeniden glükoz yapımı)" işlemiyle, şeker elde etmesidir. Bu şeker kanseri besler. Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çalışırken kendisi açlık çeker.

    Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu şekerle beslemek mantıklı geliyor mu size? Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak?

    Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki bağlantıyı görmüştür. Bu terapilerde, karbonhidratlar bakımından zengin gıdalara izin verilmez. Terapilerin hiçbirinde şekere de izin verilmez çünkü şeker kanseri beslemektedir.

    Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir? Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu düşünmektedir. Belki Otto Warburg'un buluşunu duymuştur ama geri kalan parçaları tamamlayamamış tır. Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir şey öğrenmemiştir. Aslında 1978'e kadar ABD'nin resmi kuruluşlarından biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi olmadığını iddia etmekteydi!! !!

    Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer terapilerle ortaya çıktılar. Bunlardan biri ' Laetrile 'dir. Kaşeksili hastaların yüzde 50'den fazlasında glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat bunlardan bir diğeridir.

    Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir "akıllı bomba" üzerinde çalışmaktadır. Akıllı bomba diyebileceğimiz ilacın üzerinde bir kaplama vardır. İlaç, vücutta oksijensiz bir bölge ile karşı karşıya geldiğinde bu kaplamayı üzerinden atar. Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest bırakır. Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan, kanserli bölgedir.

    Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de vardır. Kanserin ne sevdiğini bilen hasta, bunları yemekten kaçınır. Kanser, çiğ yiyeceklerdense pişmiş yiyecekleri sever . Pişirme işlemi, besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir. Bir de, kanserin şeker sevdiğini aklınızdan çıkarmayın. Kanserinizi sevmiyorsanız, onu beslemeyin!

    Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil

    Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız, başka bir tuzağa düşmüş olursunuz. Tatlandırıcıları n da vücuda ciddi zararları olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlandı. Örneğin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gıda maddesinin üzerine " Sağlığa zararlıdır. Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol açmıştır ." ibaresinin konmasını şart koştu. Aspartam ve sükraloz gibi diğer tatlandırıcılar da yan etkileri nedeniyle uzak durulması gereken gıdalar arasında. (Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok).

    Kaynak: International Wellness Directory


    Prof. Dr. Ahmet Aydının yorumu

    Şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur?

    Aslında Nobel Tıp Odülünü alan Alman Otto Warburg yıllar önce (1931) kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı bir aaaabolizması nın olduğunu (oksjenli aaaabolizma yerine oksijensiz aaaabolizma) ve şekerin kanserli hücreleri beslediğini göstermiştir (1).

    Aşırı şekerli gıdalar yemek insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açar. Hiperinsülinizm, insüline benzer büyüme faktörü (IGF) bağlayıcı protein-1 ve -2 (IGFBP-1 ve IGFBP-2) senaaaini azaltarak serbest IGF-1 düzeyini artırır. Serbest IGF-1 hemen hemen bütün dokular için potent bir mitojeniktir. Yani hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde artırarak kansere neden olur (2-4).

    Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı?

    İngiltere'de 1815 de 5 kgcıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri tüketimi 1970de 50 kg'ın üzerine çıkmıştır (5). 1970-2000 yılları arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda 100 litredaha fazla şekerli meşrubat tüketmişlerdir.

    Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir. Çocuğu ile büyüğü ile çılgınca şeker ve beyaz un kullanılmaktadı r. Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin arttığını göz önüne açıkça sermektedir.

    Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;

    Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
    Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
    Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.
    Bol taze sebze ve meyve yiyin
    Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.
    Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
    Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
    Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse marda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
    Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
    Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
    Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
    Streslerden uzak durun
    İyi uyuyun.
    Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.
    D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.
    Yeteri derecede egzersiz yapın
    Aşırı alkol kullanmayın
    İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
    Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir.
    Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler.
    Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
    Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.

     
Kanser en çok neyi sever? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kanser en çok neyi sever

    kanser en çok neyi sever

    Kanserin hücrenin yanlış beslenmesinden ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Üstelik bunu da en çok sevdiği yiyeceği bol bol tüketerek kendimiz yapıyoruz. Kanser hücresini besleyen en önemli yiyeceğin şeker olduğu ise ispatlanmıştır Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir. 1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sağlıklı bir hücreyi...
  2. Kadınlar en çok neye düşkünler

    Kadınlar en çok neye düşkünler

    İngiltere’de bir derginin yaptığı araştırma, ülkede orta gelir düzeyindeki kadınların büyük bölümünün ayakkabı tutkusunun “İmelda Marcos sendromu” olarak adlandırılabilecek bir noktaya geldiğini ortaya koydu.Woman&Home dergisinin araştırma sonuçlarına göre, 40 yaşın üzerindeki her 20 kadından birinin 100 çiftin üzerinde ayakkabısı bulunuyor. Kadının en iyi dostunun “pırlantalar” olduğuna...
  3. Sizi en çok ne sinirlendirir

    Sizi en çok ne sinirlendirir

    Sizi En Çok Ne Sinirlendirir ?
  4. Onu seversin çok seversin

    Onu seversin çok seversin

    0'∂αη σηυηℓα вαşℓαяѕıη нαуαтα, !.... 1 вαкмışѕıη gιяινєямιş нαуαтıηα, !...... 2 ∂є вιя ∂üşüνєяιя αкℓıηα, !...... 3 güηℓüк ∂üηуα∂α тєк zєνкιη∂ιя αѕℓıη∂α, !.... 4 ∂öятℓüк gє¢єя zαмαηıη σηυηℓα, !........ 5 ναкιт ηαмαzα уσктυя вυ вαğℓıℓıк, !....... 6 üѕтü вι ιηѕαη αѕℓıη∂α, !...... 7 ¢ιнαη∂α уσктυя σℓαη ση∂α, !..... 8 кöşє σℓυяѕυη кσηυşυякєη σηυηℓα, !...... 9 ∂σğυяυяѕυη göяємєуιρ...
  5. Tavuğun en çok neresini seversiniz?

    Tavuğun en çok neresini seversiniz?

    Tavuğun en çok neresini seversiniz?

Sayfayı Paylaş