Karamelli Dondurma
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı toz salep
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin.
- Şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin. İyice eridiğinde ve altın rengini aldığında ocağı kapatın.
- Hazırladığınız karamele sütü azar azar yavaşça ekleyin.
- Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye ekledikten sonra ocağın altını açın.
- Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Karamel zor eriyip kolayca donduğu için ocaktan aldıktan sonra da karıştırmaya devam edin, soğuyana kadar karıştırın.
- Soğuyan karışımı ağzı kapalı bir kaba alıp buzluğa yerleştirin.
- 30-45 dakika aralıklarla birkaç kere buzluktan çıkarıp karıştırın.
- Tamamen sertleşene kadar buzlukta bekletip servis edebilirsiniz.
- Dondurmayı bir hafta içinde tüketmeye özen gösterin.