Kese Tatlısı

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Kese Tatlısı
kese tatlısı altın kesesi tatlısı kese tatlisi keloğlan kesesi
GEREKLİ MALZEMELER:
Krep için:
1,5 bardak un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 kaşık kakao
Yarım bardak şeker
Kreması için:
50 gram margarin
1 bardak un
2,5 bardak süt
1 vanilya
Yarım bardak şeker
Üzeri için:
Bal şerbeti
Hindistan cevizi
Kürdan
Yapılışı:
Bir tencerenin içerisinde margarini eritip unu hafifçe kavuruyoruz. Üzerine sütü ilâve edip kaynatıyoruz. Kaynamaya yakın, şekerini ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Krep için bir kabın içerisine soğuk sütü ve yumurtayı koyuyoruz, üzerine yavaş yavaş unu ilâve ediyoruz. Şekerini ve kakaosunu da ekledikten sonra teflon tencereye yarım kepçe koyup orta ateşte ters yüz edip iki tarafını da pişiriyoruz. Kreplerin içerisine kremayı koyduktan sonra krebi ikiye katlıyoruz. Kenarlarından pile şekli verip ortadan kürdan geçiriyoruz. Krebin uç kısımlarını şerbete ve Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Âfiyet olsun.
 
Geri
Üst