gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    kıymalı arnavut böreği nasıl yapılıyor

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Kayınvbalidem arnavut ve ona sormadan arnavut böreği yapmak istiyorum. Var mı şöyle kayınvalideme parmaklarını yedirtebileceğim bir arnavut böreği tarifi ?
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı )
    Malzemeler
    1 kg un
    2 tatli kasigi
    tuz
    Su

    Hamur parçalarinin yaglanmasi için;
    1 pakete yakin margarin
    Yarim kase kadar
    sivi yag

    Içi için;
    Yarım kilo kıyma.bir baş soğan.pul biber birazda karabiber..



    Yapilis Tarifi
    Un ortasi havuz biçiminde açilir tuz eklenir çok yumusak olmayan bir hamur elde edilir. Hamur özdeslesene kadar iyice yogurulur.2 parçaya kesilir, her biri 16 küçük bezelere kesilip yogrulur. 16 tane cevizden büyük hamurlar her biri servis tabagi büyüklügünce açilip her iki tarafida eritilmis margarinle yaglanip üst üste konur( en üstekinin üstü yaglanmaz) bir kenara birakilir. Diger 16 hamur bezesi de ayni islem tekrarlanip açilir,yaglanir ve üst üste konur.
    Iilk yapilan hamur katlari tepsiden büyük olacak sekilde açilir ve tepsiye yerlestirilir iyice yaglanir, tepsinin kenarindan sarkan kenar kisimlarida yaglanir. Hazırladığınız Kıymalı içi hamurun üstüne eşit yayın.üstüne biraz yagla yaglanir, diger hamur büyük olarak açilirkıymalı iç kaplanır.biraz büzgü olacak sekilde yerlestirilir, ortasi içi daha iyi pissin diye açilir, ilk açilan hamurdan tepsiden tasan kenarlar kivrimlari yapilir ve üzeri yine sivi yagla yaglanir,önceden isitilmis firinda üzeri nar gibi olana dek pisirilir.
     
kıymalı arnavut böreği nasıl yapılıyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kıymalı börek

    kıymalı börek

    pastane kıymalı börek tarifi kıymalı pastane böreği böreği nasıl yapılır Malzemeler: İç Harcı: 250-300gr kıyma 3 orta boy kuru soğan yarım demet maydanoz 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık...
  2. Arnavut Böreği

    Arnavut Böreği

    göçmen böreği arnavut böreği göçmen börekleri soğanlı arnavut kabaklı Hamur malzemeleri: * 1kg un * tuz * su (arzuya göre süt+su karışımı) Peynirli iç harcı: * 350gr peynir, ezilmiş * 1 yumurta * yarım su bardağı yoğurt * arzuya göre doğranmış maydanoz Kıymalı iç harcı: * 250-300gr kıyma * 3 orta boy kuru soğan * yarım demet...
  3. Kızlar Kolay Laz Böreği nasıl yapılıyor

    Kızlar Kolay Laz Böreği nasıl yapılıyor

    Kolay Laz Böreği nasıl yapılıyor bu böreğin yapılışını bilen varsa yani Kolay Laz Böreği tarifini bilen varsa bana da yazsın tarifi lütfen!
  4. Sütlü Gül Böreği nasıl yapılıyor?

    Sütlü Gül Böreği nasıl yapılıyor?

    Sütlü Gül Böreği nasıl yapılıyor lütfen bilen varsa aranızda bana da Sütlü Gül Böreği tarifini versin kızlar.
  5. Sütlü Yufka Böreği nasıl yapılıyor

    Sütlü Yufka Böreği nasıl yapılıyor

    Merhaba aranızda Sütlü Yufka Böreği nasıl yapılıyor bilen var mı acaba? Eğer ki Sütlü Yufka Böreği yapılışını bilen hanımlar var ise bana mümkünse Sütlü Yufka Böreği tarifini yazsın lütfen!

Sayfayı Paylaş