gebe
  1. KızılÖtesi

    KızılÖtesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.580
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    38

    Arnavut Böreği

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında KızılÖtesi tarafından paylaşıldı.

    göçmen böreği arnavut böreği göçmen börekleri soğanlı arnavut kabaklı Hamur malzemeleri:
    * 1kg un
    * tuz
    * su (arzuya göre süt+su karışımı)

    Peynirli iç harcı:

    * 350gr peynir, ezilmiş
    * 1 yumurta
    * yarım su bardağı yoğurt
    * arzuya göre doğranmış maydanoz

    Kıymalı iç harcı:

    * 250-300gr kıyma
    * 3 orta boy kuru soğan
    * yarım demet maydanoz
    * 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * 1 çay kaşığı pul biber
    * 1 tatlı kaşığı tuz

    Ayrıca:

    * 1 su bardağı sıvıyağ
    * nişasta

    Hazırlanması:

    1. 1kg unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
    2. Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
    3. Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
    4. Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin. Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.

    not: 1. Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.
    2. Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.


     
Arnavut Böreği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut ciğeri!

    Arnavut ciğeri!

    Malzemeler 500 gr. kuzu ciğeri 2 iri soğan (piyaz doğranmış) 1 bağ maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kırmızı biber 120 gr. (1 su bardağı) un Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada...
  2. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  3. Demet Sağıroğlu - Arnavut Kaldırımı

    Demet Sağıroğlu - Arnavut Kaldırımı

    Biten sevgilerin ardından Ağlayamam ben böyle yas tutamam Her sözde her gözde şefkat aramam Kırıyor kalbimi sonunda nasıl olsa Giden aşklarımın ardından Ağlayamam ben böyle yas tutamam Her sözde her gözde şefkat aramam Kırıyor kalbimi sonunda nasıl olsa Dün seni gördüm rüyamda Arnavut kaldırımlı taş sokakta Ah bir dili olsa da bir konuşsa Anlatırdı masumca seni bana Öpsem bebek gözlerinden...
  4. arnavut göçmenler

    arnavut göçmenler

    arnavut göçmenleri arnavut kıyafetleri göçmen kıyafetleri göçmeni elbiseleri arnavutlar ben burdayım siz nerdesiniz:party:
  5. kıymalı arnavut böreği nasıl yapılıyor

    kıymalı arnavut böreği nasıl yapılıyor

    Kayınvbalidem arnavut ve ona sormadan arnavut böreği yapmak istiyorum. Var mı şöyle kayınvalideme parmaklarını yedirtebileceğim bir arnavut böreği tarifi ?

Sayfayı Paylaş