gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Midye Böreği

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    midye böregi midye böreği böreği tarifi börek midye börek,midye böreği,midye böreği tarifi,midye böreği tarifleri,midye börek tarifi,midye börek tarifleri,

    Sevgili Melek'ler börek çeşitleriniz arasına bir yenisini daha katmak ister misiniz? O halde buyrun enfes lezzetli midye börek tarifimize:)

    [​IMG]

    Malzemeler:

    - 4 su bardağı un

    - 1/2 su bardağı ılık su

    - 1/2 su bardağı yoğurt

    - 1/2 su bardağı sıvı yağ

    - 1 yumurta

    - 1 paket kabartmatozu

    - 1 tatlı kaşığı tuz

    - 1 paket margarin

    - açmak için nişasta

    - İç malzemesi için beyaz peynir

    Yapılışı:

    Nişasta ve margarin hariç diğer malzemelerimizi koyarak

    kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz..

    hamurumuzu 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz..

    Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz..

    Her birini yufka büyüklüğünde açıyoruz.

    Aralarına erittiğimiz margarinimizi sürüyoruz 4 kat üst üstüne

    hazırladığımız katları yavaş yavaş rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz..

    Buzdolabında 2-3 saat bekletip parmak kalınlığında bıçakla kesip elimizle açarak

    içimizi koyup kapatıyoruz..tepsiyi yağlamadan yaptığımız midyeleri dizeriz..

    180 derece fırında pişiyoruz..

    not:hamurumuzun içine tuz koymassak ve içinede ceviz koyarak midye tatlısı yapabilirsiniz..

     
Midye Böreği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. midye buğulama!

    midye buğulama!

    Servis (Kaç Kişilik): 8 kisilik Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 1 saat Gereçler: 2 kg küçük içli midye 3/ 4 bardak sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı kıyılmış soğan 1-2 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1/ 2 bardak taze süt kremi 1/ 2 limon suyu 1/ 2 demet maydanoz Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Midyelerin...
  2. midye poğaça

    midye poğaça

    midye poğaça midye pogaca poğaçası poca istiridye poğaça 4 su bardağı un 1 çorba kaşığı kuru maya 2 yumurta beyazı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz Arasına sürmek için 150 gr tereyağı İç harcı: Beyaz peynir, maydanoz Hamur için gereken bütüm malzemeler yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edildikten sonra mayalanmasını...
  3. Midye Anatomisi

    Midye Anatomisi

    midye anatomisi 1.Ayak10.Su (besin) çıkışı 2.Sinir sistemi (5)11.Su (besin) girişi 3.Ağız12.Dış kabuk 4.Kaslar13.Solungaç5.Sinir Sistemi (2)14.Yumuşak doku6.Mide15.Yumurtalık7.Kalp16.Barsak8.Böbrekler17.Karaciğer 9.Kaslar19.Solungaç aralıkları
  4. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  5. Midye Tatlısı

    Midye Tatlısı

    midye tatlısı midye tatlisi tatlısı yapılışı tatlısının yapılışı video Malzemeler 1 yumurta yarım p. yaşmaya 1 çay b. sıvıyağ 1 çay b. süt 1 fiske tuz alabildiği kadar un iç harcı için: 1 su b. iri çekilmiş ceviz şerbeti için: 3,5 su b. su 3,5 su b. tozşeker yarım limon suyu Yapılışı İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak...

Sayfayı Paylaş