gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Meyve Kabuklarının Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Meyveler söz konusu olduğunda ilk akla gelen sulu ve yumuşak kısmıdır. Oysa ki, insan vücudu için çok önemli antioksidanları barındıran kısmı ise meyvelerin kabuklarıdır. En bilinen meyve ve sebzelerin kabukları ve içerdiği yararlı kimyasallar şöyledir: ELMA
    Araştırmacılar elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz kısmına göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiği tespit edildiğini belirtiyorlar. Elmayı kabuğu ile yemekte ve çiğnemek zorlanıyorsanız, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırarak yemeyi deneyebilirsiniz. Böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde etmiş olursunuz.

    SALATALIK
    Hiç kalori değeri olmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların tavsiye ettiği minimum bir doz yok, yalnız uzmanlar günde en az 5 mg’ın uygun olduğu açıklamasında bulunuyor. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alınabilecek miktara denk geliyor.
    Ayrıca salatalığın organik olmasına dikkat etmek gerekiyor. Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrünü uzatmak için koruyucu maddelerle kaplanır, ancak organik meyve ve sebzeler orijinaldir.

    PATLICAN
    Mor renkli sebzenin kabuk kısmından bir şerit kesildiğinde üçyüz mg nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde edilir. Ayrıca ikiyüz mg. kas kramplarını engelleyen potasyum, onüç mg. bağışıklığı güçlendiren magnezyum ve üç gram lif ne yazıkki kaybediliyor. Marketten alındığı anda az yağlı peynir ve sosa yatırılırsa pişirildiğinde kaabuk rahatsızlık vermeyecek ve kabuklu olup olmadığı anlaşılmayacaktır.

    KİVİ
    Bu meyvenin ince, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşma özelliğine sahiptir. Tırtıl yiyormuş hissi verebilir, bu yüzden içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırılabilir veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana katılabilir.

    PORTAKAL
    Kabuğun üst tabakasında bulunan limonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır. Yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığının görüldüğü ifade ediliyor. Dış kabuğu ısırarak yemek yerine, somonun üzerine çeşni olarak serpilebilir ya da salataya sos ile birlikte karıştırılabilir.
    .


     
Meyve Kabuklarının Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Limon Kabuğu Yağı ve faydaları

    Limon Kabuğu Yağı ve faydaları

    limon kabuğunun faydaları limon kabuğu yağı limonu kabuğuyla yemek kabuğu yemek faydaları Birçok meyvenin ençok vitaminlerinin bulunduğu yer kabuklarıdır C vitamini deposu olan limonun kabuğunun yağı hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum sizlere..Nerelerde kullanılır ve nelere faydası vardır? Limon kabuğu, tıbbi önemi yakın tarihte anlaşılmaya başlanmış bir bitkisel ilaçtır. Akdeniz...
  2. meyvelerin faydaları

    meyvelerin faydaları

    baharın gelmesiyle bir çok meyve tezgahlarda yerini aldı :D:D severek yediğimiz o meyvelerin faydaları nelerdir acaba hadi hep birlikte bakalım :D:D Meyvelerin Faydalari Nelerdir? Armut Günde 3-4 tane armut yemek birçok sağlık sorununa iyi gelir.Yüksek tansiyonu olanlara çok faydalıdır. Ayrıca armut A vitamini yönünden oldukça zengin bir meyve olan armut böbreklerin düzenli...
  3. Portakal kabuğunun faydaları

    Portakal kabuğunun faydaları

    portakal kabuğunun faydaları portakal kabuğu, faydaları, faydası, yağı, nasıl kullanılır İçerdiği zengin C vitamini sayesinde, gribal enfeksiyonlara oldukça etkili olan portakalın kabuğuda çok faydalı Melek'lerim. Özellikle portakal kabuğu yağı, cilde çok çok iyi geliyor:) Portakal Kabuğu Faydaları Nelerdir? Portakal kabuğu yüzde 5 oranında minarel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8...
  4. Portakal Kabuğunun Faydalarını Biliyor musunuz?

    Portakal Kabuğunun Faydalarını Biliyor musunuz?

    portakal kabuğu, portakal kabuğunun faydaları, portakal kabuğunun yararları Sevgili melekler, mevsimin en güzel meyvelerinden birisi olan portakalın kabuğunun bile nice faydaları bulunuyor. Bol miktarda c vitamini içeren portakalın kabuğunda bakalım ne faydalar gizliymiş... -portakal kabuğu UV ışınlarının düşmanıdır. -1 çay kaşığı portakal kabuğu yemek deri kanserine % 30 oranında...
  5. Yumurta Kabuğunun Faydalarını Biliyor musunuz?

    Yumurta Kabuğunun Faydalarını Biliyor musunuz?

    yumurta kabuğu, yumurta kabuğunun yararları, yumurt kabuğunun faydaları Sevgili melekler, daha önce hiç duymadınıza inandığımız bir bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Yumurta kabuğunun en az yumurta kadar faydaları bulunuyor. Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi herbalist Muhsin Duran'ın verdiği bilgilere göre yumurta kabuğu öğütülüp günde bir çay kaşığı tüketilirse, kemik erimesi...

Sayfayı Paylaş