gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanın püf noktaları!

    Konu, 'Tavsiye Al' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    muzun kararmaması için ne yapmalı muz kararmaması meyvelerin için muzların muzun Misafirleriniz geliyor diye panik olmak yerine güzel bir sofra kurmanın ince tekniklerini öğrenerek, zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.
    Misafirleriniz gelmeden önce yaşadığınız paniği en aza indirerek, en güzel yemeği hazırlamak için birkaç ufak ayrıntıya dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Böylece hem eliniz ayağınız birbirine dolaşmayacak hem de güzel bir sofrayla konuklarınızı etkileyeceksiniz.
    Liste yapın
    İlk olarak neler hazırlayacağınızı yazdığınız bir liste oluşturun. Bu listeye pişireceğiniz yemekler için gerekli olan malzemeleri de tek tek yazın. Böylece market alışverişine gitmeniz gerektiğinde eksik bir şey kalmamış olur, ikinci kez alışverişe gitme derdinden kurtulursunuz.
    Hazırlık
    Son gün iki ayağınızın bir pabuca girmesini istemiyorsanız bazı şeyleri önceden hazırlayabilirsiniz. Örneğin zeytinyağlı dolma içini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Böylece misafirlerinizin geldiği gün iç malzemeleri pişirmekle uğraşmamış olursunuz.
    Saklama
    Pişireceğiniz sebzeleri daha önceden temizleyerek buzdolabı poşetiyle dolapta saklarsanız hiçbir şey olmaz. Örneğin bezelye ya da baklayı böyle saklayıp, günü geldiğinde kullanabilirsiniz.
    Pasta ve kek yapımı
    Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın. Böylece hamur kaşığa yapışmaz. Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız, keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin. Fırından çıkardığınız zaman, kâğıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.
    Tatlı zamanı
    Tatlılar da bir ya da iki gün önceden yapılabilir. Tek yapmanız gereken konuklarınızı ağırlayacağınız günde tatlıları önceden dolaptan dışarı çıkarıp, oda sıcaklığında bırakmak olacaktır. Eğer hava çok sıcaksa birkaç saat önceden çıkarmanız yeterlidir. Bir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın. Alüminyum folyoya sararak ısıtın. Yeni pişmiş gibi taptaze olacaktırlar.


    Tabakları ısıtınServis yapmadan önce tabakları fırında ısıtabilirsiniz ya da sıcak suyla yıkayıp, hemen kurulayabilirsiniz. Böylece yemeklerin çabuk soğumasını da engellemiş olursunuz.
    Tavalara dikkat
    Tavada bir şey yaktığınızda alelacele temizleme işlemine girişmeyin. Tavanın içine su koyun ve 1-2 saat bekletin. Zaten her temizleme aşamasında mutlaka tavanızın soğumasını bekleyin. Temizliği sıcak su, sıvı deterjan, yumuşak bir bez veya süngerle yapın.
    Mutfak sırları
    " Yumurtanın tazeliğini anlamak için yumurtayı soğuk su dolu bir tasa koyun. Çok taze bir yumurta tasın dibinde yanlamasına duracaktır. Bayat yumurta suyun üzerine çıkar, onu kullanmayın. Eğer yumurta birkaç günlükse tasın dibinde duracaktır, ama sivri tarafı hafifçe yukarı doğru bakar. 1- 1,5 haftalık yumurta tasın dibinde ancak sivri tarafı iyice yukarı doğru durur. Yumurtayı haşlarken kabuklarının çatlamaması için kaynama suyuna birkaç damla sirke ekleyin.
    " Sarımsakları ayıklarken önce sıcak suya tutarsanız işiniz daha kolay olur.

    " Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için soğanları doğradığınız bıçağın ucuna küçük bir parça ekmek koyun.

    " Pastaların üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.

    " Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın. Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir

    " Yemek yaparken tencerenin dibi tuttuysa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini örtün, birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir.

    " Midye, istiridye türü kabuklu deniz ürünleri denizden çıkınca su kaybetmeye başlar. Taze olup olmadığını anlamak için ağırlığına bakmak yeterli. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir.

    " Pilavınız çok pişip lapa haline geldiğinde çok kısık ateşte bir çatal yardımıyla pilavınızı havalandırarak pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çeksin ve böylece lapa halinden de kurtulmuş olur. Pilav yapılırken pirincin yağda iyice kavrulması alışkanlığını da değiştirmeniz gerekir çünkü pirincin kavrulması protein kaybına neden olur.

    " Dondurulmuş olan etlerinizi sıcak ortamlarda çözdürmeye çalışmak yanlıştır bunun yerine dondurucudan çıkarılan etler buzdolabının alt kısmında çözülmelidir. Dondurulmuş gıdalar çözüldükten sonra tekrar dondurulduğu zaman vitamin değerini kaybeder ve gıdalarda zararlı mikroorganizmaların çoğalması kolaylaşır.



    Seda Dergisi


     
  2. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113
    Cevap: misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanın püf noktaları!
    paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık canım
     
  3. RoCCo

    RoCCo Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.476
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanın püf noktaları!

    hep panik olurum sagol adminim emegine saglık:)
     
  4. CeYLiL

    CeYLiL Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    başkent
    misafirim gelmeden önce nasıl yetiştirecem becerebilecemmi diye panik olurum ama aslında gereksiz panik yapıyorum herşey mükemmel şekilde hazır olur ama işte baştaki paniğide her seferinde yaparım bu bilgilerle inş. daha paniksiz bir evsahibi olurum
     
  5. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanın püf noktaları! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İyi İletişimin Püf Noktaları

    İyi İletişimin Püf Noktaları

    İYİ İLETİŞİMİN PÜF NOKTASI Zaman zaman gerek iş ortamında gerekse aile ortamında olsun, karşımızdaki kişilerle iletişim kurmakta zorlanırız. Nedense sözlerimiz kimi zaman adeta karşımızdakine batar. Ne olduğunu tam olarak anlayamasak da bir sorun olduğunu düşünürüz. Karşımızdaki kişinin bizi rahatsız eden davranışlarını ifade ettiğimizde onu bize karşı hırçınlaştıran ve savunma pozisyonuna...
  2. İnce Görünmenin Püf Noktaları

    İnce Görünmenin Püf Noktaları

    Bayanlar kilo veremiyorsanız kendiniz olduğunuz gibi kabullenin. Ama arayışlarınızı sürdürün, kilo vermek yönünde degilde, daha ince nasıl görünürüm diye. Kıyafet ve ayakkabı seçimi yapmadan önce aynada kendizi baştan aşağı inceleyin.Basen bölgeniz ne kadar ince, boyunuz ne kadar uzun, beliniz kalın mı sorularına doğru yanıtları bulmaya çalışın.Bu soruların cevaplarını verdiğiniz takdirde...
  3. İyi bir balayı geçirmeniz için püf noktalar

    İyi bir balayı geçirmeniz için püf noktalar

    balayında yapılması gerekenler balayı fantezileri türkiyede balayı mekanları balayında cinsellik Her yeni evlenen çiftin hayalinde kurduğu balayı planı vardır kimi imkansızlıktan kimide zamandan dolayı bu hayini gerçekleştiremez ama kimide nikahtan hemen sonra tasarlamış olduğu balayını gerçekleştirir peki süper bir balayı geçirmek için nelere dikkat etmeli çiftler hangi ayrıntılar ve...
  4. Makyajın En Önemli Püf Noktaları

    Makyajın En Önemli Püf Noktaları

    Yaptığınız makyajı beğenmiyorsunuz daha doğru daha göz alıcı makyaj yapmak için püf noktaları kızlar :tik: Rujumun kalıcığını nasıl arttırabilirim? Dudak renginize yakın ya da rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle dudağınızın hatlarını çizerek belirginleştirin. Bir ruj fırçası yardımıyla doğal görünüm elde edebilmek için belirginleştirilmiş dudak çevresindeki çizgiye ait rengi dudağa...
  5. En İyi Sonuç Alabileceğiniz Turşu Yapımı Püf Noktaları !

    En İyi Sonuç Alabileceğiniz Turşu Yapımı Püf Noktaları !

    Bu konu; en iyi turşu yapımı, turşu yapımı püf noktaları ile ilgili bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, şimdi turşu zamanı. Şöyle dumanı üstünde bir etli kuru fasülye güvecinin ya da bol acılı bulgur pilavının yanında en iyi ne gider ? Tabi ki turşu. Aslına bakarsanız kışın salatanın yanında hemen her yemekle iyi gider turşu. Dozunda ayarlanmış acısıyla soğuk kış günlerinde içimizi...

Sayfayı Paylaş