gebe
  1. *STELLA*

    *STELLA* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.041
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Muhallebili Kadayıf-Resimli

    Konu, 'Tatlılar' kısmında *STELLA* tarafından paylaşıldı.

    muhallebili kadayıf resimli muhallebili kadayif resimli kadayıf Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.
    Malzemeler(Kadayıf İçin):

    * 300gr kadayıf
    * 6 yemek kaşığı toz şeker
    * 5 yemek kaşığı tereyağı
    * 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

    Malzemeler (Muhallebi İçin) :
    * 1kg süt
    * 4 yemek kaşığı un
    * 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    * 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    * 1 yumurta
    * 1 paket vanilya
    * 1 küçük paket (süt paketinde) krema

    Kadayıfın Hazırlanması:
    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

    Muhallebinin Hazırlanması:
    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.


    [​IMG]

    [​IMG]




     
    EnCey ve nese355 bunu beğendi.
  2. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
  3. tubish13

    tubish13 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2010
    Mesajlar:
    27
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende yapıyorum 500 g.dan ama kavur kavur kolum ağrıyo sizce fırına vatsak şöyle şekerle yağla harmanlayıp olurmu
     
  4. miss angel

    miss angel Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.270
    Beğenilen Mesajlar:
    60
    Ödül Puanları:
    0
    hmmm çok lezzetli...denemelym hemn:D
     
  5. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    kızlar ben bu tatlıyı yapıyorum ama çok az zamanımı alıyor.yani kavurmaktan kolu yorulanlar için.hazır kızartılmış kadayıf alıyorum.hem onlar daha çabuk kırılıyor.tereyağı ve şekerle azcık daha kavuruyorum.hazır oluyor. içinede hazır keşkül kullanıyorum.bence muhallebiden daha çok yakışıyor.O da 10 dk da falan oluyor.bölece tatlım hazır hale geliyor.
     
    nese355 bunu beğendi.
  6. meltemim

    meltemim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    merhaba ben netten sürekli tarifler arar ve denerim geçen kış ararken bu tatlıya rastladım kendi bildiğim gibi yaptım yine aynı şekil kadayıfı şeker ve cevizle kavurdum bir paket puding ve 1 paket krem şantiyle muhallebiyi yaptım çok harika oldu oğlum her izne gelişte anne yapsanda yesek der hiç kırarmıyım yaparım hemen çok nefis bir tadı var biraz oualıyor ama bence değer
     
  7. dilegimm

    dilegimm Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2010
    Mesajlar:
    64
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ohh çok da seviyorum kadayıfı
     
  8. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Çok leziz görünüyo :)
     
  9. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    ben hiçç yapmadımm ama cok güzel görüküyor ellerine saglık canımm ...paylaşım için de sagol....
     
  10. nese355

    nese355 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2010
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    183
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    izmir
    Çok güzel ve hafif bir tatlı arkadaşlarımda yedim günlerimizde ama kendim hiç yapmadım deniycemmm. paylaşımın için teşklerrr...
     
    EnCey bunu beğendi.
  11. EnCey

    EnCey Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    26 Şubat 2011
    Mesajlar:
    2.269
    Beğenilen Mesajlar:
    468
    Ödül Puanları:
    113
    Gerçekten çok güzel görünüyor. Neşe ablacım dene dene bir an önce ve bizede ikram edersin artık :D:D:D:D
     
Muhallebili Kadayıf-Resimli konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Muhallebili Kadayıf Sakızlı muhallebi tarifi

    Muhallebili Kadayıf Sakızlı muhallebi tarifi

    muhallebili kadayıf tatlısı sakızlı muhallebili kadayıf kıtır sakızlı tatlısı Muhallebili Kadayıf Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur. Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya...
  2. Muhallebili kadayıf

    Muhallebili kadayıf

    muhallebili kadayıf Nefis bir tatlıyla ağzınızı tatlandırmaya ne dersiniz? İşte hem hafif hem leziz bir tatlı tarifi... MUHALLEBİLİ KADAYIF Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı,...
  3. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  4. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  5. Resimli Muhallebi kadayıfı burada kızlar afiyet olsun

    Resimli Muhallebi kadayıfı burada kızlar afiyet olsun

    muhallebili kadayıf Malzemeler: 300gr kadayıf 6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı doğranmış ceviz Hazırlanması: Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun. Muhallebi...

Sayfayı Paylaş