gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Önemli Püf noktaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    sosisin bozulduğu nasıl anlaşılır
    Güzel meleklerime evlerinde dikkat etmesi gereken püf noktalarını sunuyorum.Meleklerim bu püf noktaları çok işinize yarayacak ilginize diyorum:ehi:

    [​IMG]

    Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.
    Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır.
    Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar.
    Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.
    Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır.
    Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.
    Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.

    Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
    Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.
    Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.
    Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur.
    Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.
    Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.




     
Önemli Püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. PÜf Noktalar

    PÜf Noktalar

    karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan SoyarkenSoğan...
  2. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  3. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  4. Makyajın En Önemli Püf Noktaları

    Makyajın En Önemli Püf Noktaları

    Yaptığınız makyajı beğenmiyorsunuz daha doğru daha göz alıcı makyaj yapmak için püf noktaları kızlar :tik: Rujumun kalıcığını nasıl arttırabilirim? Dudak renginize yakın ya da rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle dudağınızın hatlarını çizerek belirginleştirin. Bir ruj fırçası yardımıyla doğal görünüm elde edebilmek için belirginleştirilmiş dudak çevresindeki çizgiye ait rengi dudağa...
  5. Piyano Çalmaya Başlamayı Düşünenler İçin Önemli Püf Noktalar

    Piyano Çalmaya Başlamayı Düşünenler İçin Önemli Püf Noktalar

    Piyano Çalmak İsteyenler İçin Püf Noktalar Piyano kursu İzmir yazımızda piyano çalanlar için faydalı olabilecek tavsiyelere yer verdik. Yazımızda daha iyi nasıl piyano çalarım? Piyano çalarken dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Piyano çalanlara faydalı tavsiyeler vb. konular hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Gelelim faydalı olacak tavsiyelere; * Kollar piyanoya rahatça...

Sayfayı Paylaş