gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Pancar Turşusu

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    hamilelikte pancar Malzemeler 1 kg küçük körpe
    pancar
    3 diş sarmısak
    1 su bardağı
    sirke
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 corba kaşığı
    tuz


    Yapilis Tarifi

    Pancarların yeşil yapraklarını kesin.Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
    Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
    Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün ve kavanoza yerleştirin.
    Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.
    Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
    Oda sıcaklığında 2 gün beklettkten sonra kullanbilirsiniz.

     
Pancar Turşusu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pancar

    Pancar

    Mal ve menfaat elde etmeye yahut kadın cihetinden gelecek üzüntüye delalet eder.Rüyada pancar gibi kış sebzelerini yiyenin, karışıklığa uğrayacağına işarettir Pancar gibi kış sebzeleri yemek hayatın karışıklığa uğrayacağına yorumlanır. Kişinin hakkı olan parayı alacağına işaret eder.Rüyada çeker pancar görmek, sonunda çok kar edecek bir ise gireceginize delalettir. Bir baska rivayete görede:...
  2. pancar

    pancar

    (Mangold / Zuckerrübe / Betterave / Beet / Beta vulgaris) Dogu Akdeniz sâhillerinde yabânî olarak yetisen, ince köklü, bir veya iki yillik otsu bir bitki. Yapraklari etli, alt kisimlarda sapli ve büyük, üst kisimlarda ise sapsizdir. Bu bitkiden elde edilmis olan kültür sekilleri sunlardir: Sekerpancari (Beta vulgaris var altissima): Kökleri büyük, etli bir yumrudur. % 12-20 oraninda sakkaroz...
  3. Pancar

    Pancar

    (Mangold / Zuckerrübe / Betterave / Beet / Beta vulgaris) Dogu Akdeniz sâhillerinde yabânî olarak yetisen, ince köklü, bir veya iki yillik otsu bir bitki. Yapraklari etli, alt kisimlarda sapli ve büyük, üst kisimlarda ise sapsizdir. Bu bitkiden elde edilmis olan kültür sekilleri sunlardir: Sekerpancari (Beta vulgaris var altissima): Kökleri büyük, etli bir yumrudur. % 12-20 oraninda sakkaroz...
  4. Pancar Yaprağı Turşusu

    Pancar Yaprağı Turşusu

    pancar pancar yaprağı turşusu sapı turşusu nasıl yapılır yaprağı yaprağından ne yapılır Pancar turşusunu duydum ama parncar yaprağının turşusunu bilmiyordum.. İşte farklı damak tadı denemek isteyenlere:) PANCAR YAPRAĞI TURŞUSU MALZEMELER: 5 Kiloluk bir turşu kabı 5 Kilo pancar yaprağı Tuz,su,sirke 3 baş sarımsak Yapılışı: Pancar yaprakları kesilir.Sadece pancar sapları kalır.Pancar...
  5. pancar turşusu

    pancar turşusu

    pancarları hafifçe haşalayıp soğumasını bekleyin. soğuyunca bir kavanoza yerleştirip üzerine tuzlu su ve sirke ilave edin. lezzet versin diye bir kaç sarmısak eklemeyi unutmayın afiyet olsun

Sayfayı Paylaş